Gondolkodtató
Reagált a MÁV arra videónkra, amin tömegesen hajtanak át a tilos jelzésen az autósok
Reagált a MÁV arra videónkra, amin tömegesen hajtanak át a tilos jelzésen az autósok
Hirdetés

Mint azt tegnap megírtuk, az elmúlt három napban két felvételt is kaptunk arról, hogy tömegesen hajtanak át egy 18. kerületi vasúti átjáróban az autósok, fittyet hányva a tilos jelzésre.

Olvasónk, az első videó küldője ezt írta az eset kapcsán:

“Természetesen érkezett szerelvény. Az utolsó autó áthaladásakor már Pestszentimre vasútállomásról, ami kb. 300 méter, kigurult a Lajosmizse-Nyugati irányú vonat. Rendszeres reggeli járat.” A BpiAutósok legfrissebb híreit itt találod.

Megkerestük a MÁV-csoportot, hogy tudnak-e bármilyen műszaki problémáról az érintett átjáró esetében. Megérkezett a válasz, melyet változtatás nélkül közlünk:

A Nagykőrösi út – Eke út – Vasút úti kereszteződésében lévő sorompó biztosítóberendezési hiba következtében jelez a megszokottnál hosszabb ideig tiltó (villogó piros) fényjelzést a közút felé.

A hibajelenség az elmúlt napokban a javítások ellenére is időnként visszatér, a szakemberek még keresik annak pontos okát. Napközben és jelenleg, ma éjszaka is megerősített készenlét dolgozott, dolgozik az elhárításán.

A videóban látható vasúti átjáró hosszabb ideig van lezárt állapotban, mert – a vasúti közlekedés és a közúti közlekedés biztonsága érdekében is – a sorompót akkor nyitják fel, amikor a vonat beérkezéséről visszajelentés érkezik a szomszéd állomásról (ez kb. 6 perc a sorompó lezárását követően), tehát miután a vonat elhagyja a sorompót, nem vált át fehér villogásra a fénysorompó. Az átjáró zárva tartásának ideje nem haladhatja meg a 10 percet.

A biztosítóberendezések hibájáról, az üzemzavarokról a mozdonyvezetőket is értesítik. A vonatokkal az átjárót ilyenkor a biztonság érdekében csak lassan, max. 15 km/h-s sebességgel közelítik meg. A szabályok betartásával ilyen helyzetekben nem alakulhat ki balesetveszély.

A közlekedők elnézését és türelmét kéri a vasúttársaság! Saját és mások biztonsága érdekében is fontos, hogy tartsák be a vonatkozó KRESZ szabályokat.

ÚJABB FRISSÍTÉS:

“A Nagykőrösi út – Eke út – Vasút úti kereszteződésében lévő sorompó biztosítóberendezési hiba következtében jelzett a megszokottnál hosszabb ideig tiltó (villogó piros) fényjelzést a közút felé. A hibát a vasúttársaság szakemberei ma délelőtt megjavították.” – írta meg a MÁV.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés