Hirdetés

Dashcam
Válasz a BKK-tól, a rémes Gyömrői út – Kőér utca kereszteződés ügyében
Válasz a BKK-tól, a rémes Gyömrői út – Kőér utca kereszteződés ügyében
Hirdetés

Még augusztus elején videó-posztoltuk ezt, a 10. kerületi kereszteződést, amire sok reakció érkezett tőletek, hogy valóban szörnyűnek, baleset veszélyesnek találjátok:

Írtunk is a BKK-nak, hogy terveznek-e esetleg valamilyen átalakítást, átépítést, hogy kevésbé legyen itt rémes átkelni.

Ha még nem csatlakoztál, katt ide!
ÖSSZ CSOPORT TAG + KÖVETŐ SZÁM
TÖBB MINT 10.000

Megkaptuk választ, melyet idemásulunk:

” Köszönettel megkaptuk megkeresését, amelyet a ügyszám ………………………./2017 alatt iktattunk, és továbbítottuk a Budapest Közút Zrt. felé.

Állásfoglalásuk szerint a Kőér utca – Gyömrői út csomópont közlekedési problémájának megoldását nehezíti, hogy a csomópont közvetlen közelében egy nagy forgalmú vasútvonal szintbeni átjárója található, amely méréseik szerint nappali csúcsidőben 50-50%-ban van lezárt, illetve nyitott állapotban.

Ez határozza meg a vasúti átjáró mindkét oldalán a közúti forgalom alakulását. A vasúti átjáró lezárt állapotában mindkét oldalon a gépjárművek hosszú sorban várakoznak az átkelésre.

Mindenki számára jó és hatékony megoldást csak külön szintű csomópont kiépítése adhat, melyre két lehetőség van: A Kőér utca forgalma a vasút alatt egy alagútban lenne átvezetve. Az úttest és a vasút alatti környezetben közművek, vezetékek húzódnak, amelyek kiváltása így jelentős mértékben növelheti a beruházás költségeit.

A Kőér utca forgalma a vasúti pálya felett ívelne át és csatlakozna egy-egy körforgalommal a közúti hálózathoz.
Az utóbbi években a vasúti forgalom nagyságában bekövetkezett növekedés miatt a szintbeli fénysorompóval kombinált jelzőlámpás csomópont kialakítását a Budapest Közút Zrt. nem tartja megvalósíthatónak.

A különszintű csomópont kiépítése olyan költségekkel járna, melynek megvalósítására csak kiemelt beruházás keretében kerülhet sor, amelyhez a Fővárosi Önkormányzat feladatra címzett támogatása szükséges, így az meghaladja a Budapest Közút Zrt. operatív kezelői feladatait. ”

Megértését köszönjük.
Üdvözlettel: Budapesti Közlekedési Központ

Nesze semmi, fogd meg jól, tartja a mondás.

Egyelőre tehát minden marad a régi.

Amit tanácsolni tudunk a Kőér utca felől érkezőknek, amennyiben a vasúti sín túloldalára szándékoznak átkelni, hogy az alábbi ábra szerint kerüljenek.

Jóval kevésbe balesetveszélyes talán ez a módszer:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés