Hirdetés

Hírek
Vádat emeltek a helikopter pilóta ellen, aki egy autó parkolóban szállt le, hogy vegyen egy kis fagyit
Vádat emeltek a helikopter pilóta ellen, aki egy autó parkolóban szállt le, hogy vegyen egy kis fagyit
Hirdetés

Illegális leszállás miatt emelt a kanadai rendőrség vádat egy pilóta ellen, aki egy kanadai kisváros központjában szállt le azért, hogy fagylaltot vásároljon, írja az MTI.

A Saskatchewan tartománybeli Tisdale lakóit meglepte, amikor július 31-én egy élénkpiros helikopter ereszkedett le a város egyetlen Dairy Queenje – fagylaltot és gyorsételt kínáló amerikai étteremlánc – melletti parkolóba, hatalmas por- és szemétfelhőt kavarva maga körül – olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Sokan eleinte azt hitték, hogy a tartomány légimentőinek színét viselő helikopter valamilyen vészhelyzet miatt érkezett a helyszínre.

Amikor azonban a város polgármestere meglátta, hogy a jármű utasa egy fagylalttortával a kezében hagyja el az éttermet, rájött, hogy a helikopter egészen más küldetésen van.

Úgy voltam vele, hogy valaki biztosan nagyon éhes. Ugyanakkor arra gondoltam, hogy ez valószínűleg nem helyes” – idézte fel a történteket Al Jellicoe a CBC Newsnak.

A helyi rendőrség osztotta a polgármester véleményét. A hatóság szerdai közlése szerint a nyomozók megállapították, hogy a Dairy Queenbe tett kiruccanás „nem volt vészhelyzet” és vádat emeltek a 34 éves pilóta ellen, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

A Leroyból való férfi rendelkezik helikoptervezetési engedéllyel, azonban illegális helyen parkolt le a járművel.

A vád ellene veszélyes művelet végrehajtása légijárművel, ami miatt szeptember 7-én kell megjelennie a bíróságon Melfortban.

Somchai Kongkamsri fotója a Pexels oldaláról / Forrás: MTI

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés