Hirdetés
Hírek
Vádat emeltek a BAH-csomópontnál halálos tömegszerencsétlenséget okozó sofőr ellen
Vádat emeltek a BAH-csomópontnál halálos tömegszerencsétlenséget okozó sofőr ellen
Hirdetés

Vádat emelt az ügyészség az ellen a moldáv sofőrrel szemben, aki nyolc utassal a háta mögött halálos kimenetelű balesetet okozott a BAH-csomópontnál két évvel ezelőtt – írja a 24.hu

A 39 éves férfi a BAH csomóponti felüljárón a Hegyalja út irányából a Budaörsi út felé, a megengedett 50 km/h-s sebességet túllépve, mintegy 72-77 km/h sebességgel vezetett egy mikrobuszt.

A férfi nem ismerte a kereszteződést, emiatt rosszul értelmezte a forgalmi rendet, és a felüljárón a haladási irányából nézve a baloldali, vagyis a szembejövő forgalom számára fenntartott sávban haladt, és emiatt összeütközött a szemből érkező sofőr kocsijával.

A baleset következtében a sértett olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A balesetben heten könnyen, hárman súlyosan megsérültek.

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Az óvadékkal szabadlábon védekező férfi akár öt év börtönt is kaphat.

Forrás: 24.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája