Hirdetés

Gondolkodtató
Üzemanyagár-versenyt indított a Shell
Üzemanyagár-versenyt indított a Shell
Hirdetés

A Shell engedett, de a versenytársai továbbra is a magasabb áron árulják a prémium üzemanyagot – de van kivétel –, és olyan cég is akad, amely a normál termék maximált árából engedett literenként két forintot. – írta meg a vg.hu

A portál információi szerint a Shell kesztyűt dobott riválisainak a három hónapig új szabályok szerint működő hazai üzemanyagpiacon, amelyen hétfőtől legfeljebb 480 forintért árulható a normál benzin és a normál gázolaj.

A társaság minden olyan településen csak 480 forintot kér az E10 minőségű prémium benzinért és prémium gázolajért, amelyet a VG próbaképpen ellenőrzött a holtankoljak.hu oldalán –, így például Gyulán, Tatabányán, Zalaegerszegen és Veszprémben, Siófokon, Szentesen is. Székesfehérváron a Shell az E10-es prémium benzinért 480 forintot számláz (és a prémium gázolajért is), de a 100-as oktánszámú E5-ös benzinért 570,9 forintot.

Nem kizárt, hogy a társaság országosan ezt az általános, új üzletpolitikát követi. – tették hozzá.

Valamint kiemelték, hogy a prémium termékekre nem vonatkozik a 480 forintos árplafon, amelyeket a Shell versenytársai továbbra is a magasabb áron árulják, de van kivétel is.

Hirdetés

Siófokon például az OMV is csak 480 forintért (479,9 forintért) adja a prémium benzint,

a prémium gázolajért viszont elkéri az 521,9 forintot. Szentesen a Mobil Petrolnál lehet venni 479,9 forintért prémium gázolajat, míg a 100-as oktánszámú E5-ös benzin ára 539,9 forint.

A normál termékek esetében a forgalmazók átálltak a kötelező 480 forintos literenként árra, amely helyett sok esetben 479,9 forintot írnak ki.

Szintén siófoki példa – és ilyen lehet máshol is –, hogy egy magánkút még a normál minőség 480 forintos, megszabott árból is engedett 2 forintot a benzin és a gázolaj esetében is.

Forrás: vg.hu
Borítókép: shell.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés