Hirdetés

Hírek
Útközben halt bele sérüléseibe az utasa annak az ittas sofőrnek, aki autójával fának hajtott, majd folytatta útját
Útközben halt bele sérüléseibe az utasa annak az ittas sofőrnek, aki autójával fának hajtott, majd folytatta útját
Hirdetés

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki 2021. május 23-án hajnalban Tarján és Gyermely között ittassága okán a járművet nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, ezért lehajtott az úttest jobb szélén lévő füves partoldalra és a gépkocsival egy fának ütközött, ezt követően az utasa a baleset következtében elhalálozott.

A vétkes 2021. május 23-án hajnal 2 óra körül Tarján és Gyermely között vezette autóját ittas állapotban, utasa pedigig mellette ült, majd Tarján települést elhagyva egy jobbra ívelő kanyarban ittasága okán a járművet nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, ezért lehajtott az úttest jobb szélén lévő füves partoldalra és a gépkocsival egy fának ütközött.

A gyanúsított ezt követően újraindította a gépjárművet és továbbhajtott Gyermely irányába, útközben utasa rosszul lett, emiatt a gyanúsított félreállt a gépjárművel, értesítette a mentőket.

Az ittas sofőr megpróbálta újraéleszteni a sértettet, aki azonban olyan súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett el, hogy hajnal 3 óra körüli időben életét vesztette.

Hirdetés

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának nyomozói halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt.

Az ügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2021. május 25-én egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

Forrás: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés