Hirdetés

Dashcam
Üldözni kellett a szabálytalanságokat halmozó sofőrt Budapesten
Üldözni kellett a szabálytalanságokat halmozó sofőrt Budapesten
Hirdetés

A budapesti rendőrök fedélzeti kamerája rögzítette a sorozatos közlekedési jogsértéseket a IX. kerületben. A szabálytalanságokat halmozó sofőrt előállították, kiderült, hogy jogosítványa sem volt.

Egy buszsávot szabálytalanul használó autóst akartak megállítani a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály járőrei 2022. december 20-án 20 óra körül a főváros IX. kerületében, a Soroksári úton.

Az autós figyelmen kívül hagyva a megállásra felszólítást, a járőrautó fényjelzését és a szirénát, tovább haladt a buszsávban a Szabadkai út felől a Rákóczi-híd irányában, közben áthajtott több tilos jelzésen és figyelmen kívül hagyott több behajtani tilos táblát, illetve záróvonalat.

A rendőrök követték az autóst, és rádión értesítették kollégáikat, így a járművet végül öt perccel később, a Mester utcán sikerült biztonságosan megállásra kényszeríteni.

Ekkor derült ki a menekülés oka: a gépkocsi vezetőjének nem volt jogosítványa.

A 18 éves fiatalembert megbilincselték, és a IX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő.

Vele szemben engedély nélküli vezetés és záróvonal átlépése miatt szabálysértési eljárás indult, a fedélzeti kamera által rögzített hat tilos jelzésen áthaladás és három kötelező haladási irány megszegése miatt pedig összesen 410 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki rá.

Mivel a kocsiban utazott egy 11 éves kisfiú, a hatóság vizsgálja a kiskorú veszélyeztetése bűntett megvalósulását is.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés