Hirdetés
Hírek
Újra bevezetnék a kerékbilincselést Budapesten a szabálytalanul parkoló autókra
Újra bevezetnék a kerékbilincselést Budapesten a szabálytalanul parkoló autókra
Hirdetés

Újra bevezetik Budapesten a kerékbilincselést – hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Twitteren, amint a hvg.hu szúrt ki.

A főváros költségvetési tervében valóban az szerepel, hogy a kerékbilincselés ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint többletbevételt hozhat. A kerékbilincselés most sem tilos, de a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság 2019-ben elvileg egyetlen kerékbilincset sem rakott fel a szabálytalanul várakozó autókra. Ez azonban csak a fővárosi kezelésű utakra igaz, az önkormányzatokhoz tartozó utcákban – jellemzően ezek a kis forgalmú mellékutcák – továbbra is lehet kerékbilincset kapni.

Az alapvető jogok biztosa alig egy éve a parkolás szabályait is tartalmazó jogszabályok összehangolását javasolta, mert szerinte nem egyértelmű, hogy mikor lehet kerékbilincset alkalmazni, és mikor nem.

Hirdetés

Később Vitézy Dávid is megszólalt: a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója azt írta a Facebookon, hogy “a kerékbilincselés újbóli bevezetése helyett a kék lámpás, a forgalmat akadályozó autókat soron kívül elszállítani képes járművek számának növelése lenne indokolt”.

Forrás: hvg.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája