Hirdetés
Autóteszt
Ujjlenyomattal indítható és szemmozgatással kezelhető a Nissan agresszív divatterepjárója
Ujjlenyomattal indítható és szemmozgatással kezelhető a Nissan agresszív divatterepjárója
Hirdetés

A japán gyártó ezúttal high-tech orgiával társította a futurisztikus designt. Mutatjuk a végeredményt.

A Nissan a Detroiti Autószalont használta fel arra, hogy hivatalosan leleplezze új divatterepjáró tanulmányát. A keresztségben Nissan Xmotion Concept nevet kapott újdonság a koncepcióautók minden tipikus vonását magán hordozza, vagyis hatalmas és igen futurisztikus kerekeken gurul, nincsenek hagyományos kilincsei és visszapillantótükrei, illetve alapvetően igen agresszívre sikeredett a formája. Íme:

© Nissan

A közeljövőben érkező Nissan SUV-ok vonalvezetését előzetesen felvillantó újdonság belül egy igazi technológiai orgia. A történet ott kezdődik, hogy a kocsi nem hagyományos vagy érintésmentes kulccsal, hanem ujjlenyomattal indítható: a sofőrnek egyszerűen oda kell helyeznie az egyik ujjbegyét a középső részen elhelyezett szenzorra, melynek hatására azonnal indul is a motor.

© Nissan

A kocsiban nem kevesebb mint hét darab méretes érintőképernyő kapott helyet. A felhasználói felület nemcsak nyomkodással és lapozgatással, hanem levegőben megejtett kézmozdulatokkal, illetve akár szemmozgatással is kezelhető. Ezenkívül pedig a hangvezérlés, illetve a fejlett digitális asszisztens sem hiányozhat a repertoárból.

© Nissan

A természetesen fejlett önvezető funkciókkal rendelkező Xmotion Concept erőforrásával kapcsolatban semmilyen részletet sem közölt a gyártó, azt viszont azért elárulta, hogy a kocsi intelligens összkerékhajtással rendelkezik.

© Nissan

 

© Nissan
Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180116_ujjlenyomattal_indithato_a_nissan_agressziv_kulcsinu_uj_divatterepjaroja

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája