Velünk tartasz?Újabb tragédia! Megint forgalommal szembe száguldott egy autós

Újabb tragédia! Megint forgalommal szembe száguldott egy autós

2019-09-24 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Szinte megismétlődött a két héttel ezelőtti M5-ös autópályán történt baleset vasárnap délután Törökszentmiklós mellett -írja a ripost.hu

A 4-es főút frissen felújított, 2×2 sávos, szalagkorláttal elválasztott szakaszára a forgalommal szemben hajtott fel egy piros Suzuki, aki jó 6 kilométert hajtott szemben a forgalommal.

Az út vége végzetes volt:

frontálisan ütközött egy fehér Mercedessel. A szabálytalanul közlekedő kisautóban egy hajdúszoboszlói idős úr ült a feleségével. A sofőrt a tűzoltók csak feszítővágóval tudták kiemelni, ám az életét már nem sikerült megmenteni.

Mellette ülő felesége súlyosan megsérült, kórházba szállították. Az eltalált Mercedest egy német férfi vezette, ő sérülések nélkül megúszta. A rendőrség arról tájékoztatott, hogy még vizsgálja a baleset körülményeit és pontos okát.

hirdetés

Így lesz a lehajtósávból felhajtósáv

„Miért van az, hogy a több éve vezető autósok is szembe mennek fel autópályára vagy a szalagkorláttal elválasztott, kétszer két sávos autóútra, illetve a kisebb településeken az egyirányú utcákba?” – kérdezte a riposzt Pausz Ferenc közlekedés biztonsági szakembert.

„Egyszerű a válasz: mert benézik! A behajtani tilos tábla valószínűleg nem elég!

Jó lenne, ha mindenhol ott lenne a sárga táblás nagy tenyér, amit pár helyre már kitettek, ennek messziről „üvöltenie” kéne, akár a felirattal is, hogy „Erre ne!”

Sokat vitatkoznak azon, hogy egy bizonyos kor után vegyék el a jogosítványt. Én 62 évesen amellett vagyok, hogy ne vegyék el tőlem. Láttam már 20 évest is, aki nem tudott vezetni és olyan 60-ast is, aki meg tud. Szerintem egy megfelelő orvosi vizsgálat után idősebb korban sincs akadálya a jogsi engedélyezésének” – vélekedik a szakember.

Azonnal megállítja a kocsit a tüskesor

Drasztikus, ám hatékony megoldást jelent az Egyesült Államokban már sok autópálya felhajtóhoz is telepített tüskesor.

Ezek a szerkezetek, melyekre tábla figyelmeztet, úgy működnek, hogy kampóik csak a rossz irányból érkező autó kerekeit lyukasztják ki, a menetiránynak megfelelően haladók gumiabroncsai vízszintbe nyomják azokat.

Bár egy garnitúra gumi drága mulatság, még mindig olcsóbb, mint az általában frontális ütközéssel és tragédiával végződő szembeközlekedés.

hirdetés

Forrás: ripost.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Érdekelhet 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK