Hirdetés

Hírek
Újabb, motorosok által kedvelt útvonalak kapnak energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátokat
Újabb, motorosok által kedvelt útvonalak kapnak energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátokat
Hirdetés

13 helyszínen 802 méternyi motorosbarát szalagkorlátot helyez ki a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az erről szóló ismertetést a 66-os úton, Mánfa térségében tartott sajtótájékoztatón adták, ahol elkezdték az első védőelem felszerelését. A HUMDA és a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület kezdeményezésére indult programban telepítésre kerülő energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátok a motorkerékpárosok által kedvelt útvonalakat teszik esésbiztosabbá.

A motorosbarát korlátot úgy alakították ki, hogy a fő korláttest és talaj között is fut egy védőlemez, amely meggátolja, hogy a motoros átcsússzon a korlát alatt.

Hirdetés

Attól is véd, hogy a korlát lábának csapódva szenvedjenek az eleső motorosok sérüléseket. Az első két védőelemet tavaly ősszel Bajna és Héreg között helyezték ki az 1119-es út két kanyarjában. A kedvező visszajelzések nyomán a munka idén is folytatódik: 12 Baranya megyei és egy borsodi szakaszon épült összesen 802 méternyi szalagkorlát.

Forrás: kreszvaltozas.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés