SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS KLÍMA TISZTÍTÁSRA, TÖLTÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Újabb jelentős benzinár-csökkenés jön a hazai kutakon

Újabb jelentős benzinár-csökkenés jön a hazai kutakon

2020-03-23 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A világ nagy kőolajkitermelői márciusi eleji találkozójukon nem tudtak egymással megállapodásra jutni a kitermelés csökkentéséről, ráadásul Szaúd-Arábia árháborúba kezdett, továbbá az olajkereslet is jelentősen csökken, amelyet követően közel harminc éve nem látott zuhanás jött az olajárban.

Az olajár jelentős esése a hazai üzemanyagárakra is hatással van, szerdától ismét nagyot csökken a benzin ára a kutakon, a benzinár 10 forinttal csökken majd, míg a gázolaj ára szerdán nem változik. – írja a portfolio.hu

A nagy kőolajtermelő országok március elején tartott, bécsi ülésükön nem tudtak megegyezésre jutni a kitermelés csökkentéséről, ráadásul Szaúd-Arábia árháborút indított, minderre reagálva az olajár közel harminc éve nem látott mértékben zuhant. Emellett érdemes kiemelni, hogy egyrészt továbbra sem enyhül a szaúdi-orosz olajháború, másrészt pedig a koronavírus terjedésének megakadályozására egyre szigorúbb intézkedéseket hoznak az országok, melynek következtében drasztikusan csökken az üzemanyag kereslet.

Ez a két faktor egyre lejjebb nyomja a kőolaj világpiaci árát. Ezzel szemben a forint jelentősen gyengült az elmúlt napokban a dollár árfolyamához képest, de ez a hatás jóval enyhébb volt, mint az olajárakra nehezedő nyomás.

Az árcsökkenésnek azonban ezzel még nincs vége, a holtankoljak információi szerint szerdán tovább csökken a benzin ára, a 95-ös benzin literenkénti átlagára bruttó 10 forinttal 308 forintra csökken majd, míg a gázolaj ára szerdán nem változik.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Érdemes kiemelni, hogy a kétszámjegyű üzemanyagár-csökkentés viszonylag ritka, a most szerdától érvényes, 10 forintos benzinár-csökkentés 2000 óta gyűjtött adataink szerint a negyedik legmagasabb. A benzin esetében a szerdától érvényes, újabb 10 forintos vágással a benzin ára március 11. óta (a szerdai árcsökkentést is figyelembe véve) összesen 57 forinttal csökkent.

Bár a gázolaj ára szerdán nem változik majd, azonban érdemes felidézni, hogy a gázolaj ára március 11. óta összesen 41 forinttal csökkent.

Forrás: portfolio.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-08-26 Facebook

Még a héten eldől az ideiglenes kerékpársávok sorsa

Még a héten döntenek az ideiglenes kerékpársávok sorsáról a Fővárosi Önkormányzatnál -...

Nézettségünk: 2020. 2. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:

Társ-oldalaink