Hirdetés

Hírek
Újabb igazoltatás történt, amikor is tájékoztatták a rendőröket, hogy szerintük nincs Magyar Állam
Újabb igazoltatás történt, amikor is tájékoztatták a rendőröket, hogy szerintük nincs Magyar Állam
Hirdetés

Legutóbb 2022.09.28-án adtunk róla hírt, hogy a Facebookra feltöltöttek nyilvánosan egy videót, ahol nem voltak hajlandóak igazolni magukat az autóban ülők, furcsábbnál-furcsább dolgokra hivatkozva.

Azt az esetet már közel 1 millióan látták. A videóban agresszív viselkedés is tapasztalható volt.


KAPCSOLÓDÓ:

Az év igazoltatása: “Nem személy vagyok, hanem Ember”

Akkor egyébként az RTL megkereste a videóban szereplő férfit, aki interjút adott a csatornának:

Megszólalt az “év igazoltatásán” átesett férfi

A rendőrség akkor közleményt adott ki a YouTubeon terjedő videóval kapcsolatban, amit ráadásul az eset főszereplője tett közzé.

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló:

Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak.” – írja a police.hu Hozzátették:

“A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít.

A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították. Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt.

Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, akiket parancsnoki elismerésben is részesített.

Az intézkedés alá vont párossal szemben a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tett a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségen, a hivatalos személyek sérelmére elkövetett becsületsértés miatt pedig nyomozást folytat.”


Év végén kikerült nyilvánosan a Facebookra egy újabb hasonló videó.

Hallani, ahogy a megállított autóban, már a rendőrnek az autóhoz érkezése előtt megvitatják a „stratégiát”, majd rázúdítják az intézkedő rendőrre a mondandókat.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés