Hirdetés

Hírek
Új sebességkorlátozás az M7-es székesfehérvári szakaszán
Új sebességkorlátozás az M7-es székesfehérvári szakaszán
Hirdetés

Új forgalmi rend lépett életbe az M7-es autópálya Siófok felé vezető oldalán a Székesfehérvár, Centrum csomópontnál november 19-e, keddtől.

A korábbi forgalombiztonságot növelő intézkedéseket folytatva, a szakemberek most torlódásra és veszélyre figyelmeztető jelzőtáblákat helyeztek ki, illetve 100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A táblákat az M7-es autópálya és a 63-as főút csomópontjában, az autópálya kihajtón rendszeresen jelentkező torlódások csökkentése és a balesetek megelőzése érdekében helyezték ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A csomópontban azért alakul ki torlódás, mert a 8-as és 63-as főutak körforgalmi csomópontja és a hozzá kapcsolódó, nem állami tulajdonban lévő körforgalmi csomópontok, illetve úthálózat már nem tudja az utóbbi évek rendkívül dinamikusan növekvő forgalmát elvezetni, így az M7-es autópályáról lehajtó járművek bizonyos forgalomnagyság felett nem tudják elhagyni az autópálya lassítósávját.

Hirdetés

A torlódásokkal kapcsolatban 2017-ben az M7-es autópályán sárga hátterű, torlódásra figyelmeztető és veszélyt jelző táblákat helyeztek ki a szakemberek, 2018-ban pedig meghosszabbították a lassítósávot és ideiglenes forgalmi rendet vezettek be.

A torlódások csökkentése érdekében idén szeptemberben az érintett bevásárlóközpontnál található körfogalomnál Veszprém felől olyan táblákat is kihelyeztek, melyek a cipzár elv használatára hívják fel az autósok figyelmet. November 19-től újabb torlódásra és veszélyre figyelmeztető jelzőtáblákat helyeztek ki,

illetve 100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az M7-es autópálya érintett csomópontjánál.

A torlódások mérsékléséhez átfogó, több csomópontot is érintő komplex beruházásra van szükség, ehhez kapcsolódóan a tervezési feladatok már elindultak, melynek során jelenleg az engedélyezési tervek készítésén dolgoznak a tervezők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei arra kérik a járművezetőket, hogy kövessék az újonnan kihelyezett jelzőtáblák utasításait is, csökkentsék a sebességet és torlódás esetén a kihajtásnál használják a meghosszabbított forgalmi sávot. 

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés