SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Új Pofátlan(TAN)ító autókat szerzett be a rendőrség

Új Pofátlan(TAN)ító autókat szerzett be a rendőrség

2020-06-16 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Több mint megháromszorozódik a rejtett közúti ellenőrzésekre használható autók száma a rendőrségnél! Most nem újabb specializált autókat, hanem bármely rendőrségi járműbe telepíthető mobil eszközöket szerzett be a hatóság! – írja a kreszvaltozas.hu

A tavaly decemberi indulás után hamar bebizonyosodott, hogy a leghatékonyabb közúti ellenőrzési forma a jelöletlen rendőrségi autókból, képrögzítő eszközökkel végzett járőrözés.


KAPCSOLÓDÓ: (korábbi akció)

VIDEÓ: Horrorkaravánt és pirost [email protected]ó Audist is fogtak a pofátlan(tan)ító rendőrök – Bp-i Autósok Közössége


Időegységre mérten is így lehet a legtöbb szabálytalankodó autóst tetten érni, valamint lényegében 100 százalékos a szabálytalanságokat elismerő autósok aránya: nincs értelme tagadni, hiszen ott a bizonyító erejű felvétel, amely a helyszínen vissza is nézhető.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Fotó: kreszvaltozas.hu

Az első körben 20 autót szereltek fel képrögzítőkkel, majd a hatékonyságot látva újabb 12 új autót szereztek be és készítettek fel a rejtett ellenőrzési formára. Idén újabb nyolc nagyteljesítményű, jelöletlen rendőrautót állított hadrendbe a rendőrség, szintén a fenti célra. Mindezzel már 40 autósra nőtt a flotta.

A meglévő eszközpark további fejlesztésére történt egy stratégia váltás, amely szerint a már meglévő civil jellegű autók is bevethetőek legyenek rejtett ellenőrzési feladatokra. A beszerzés előtt az ORFK-OBB munkatársai felmérték a reális igényeket és azt az előzetes piackutatás eredményeivel összevetve határozták meg a beszerzendő mennyiséget.

Így a menet közbeni ellenőrzés technikai hátterének továbbfejlesztésére az ORFK-OBB költségviselésével újabb 104 db menetrögzítő kamerát szereztek be, valamint azonos számú tabletet, amelyekkel a felvételek kezelése, archiválása történhet. A teljes beszerzés mobil eszközöket tartalmaz, amelyek használata a forgalomellenőrzést rendszeresen végző állomány számára részben már ismert technika.

Így tehát az eddig a rejtett ellenőrzésekre 40 bevethető autót számláló flotta megsokszorozódott, hiszen a fixen beszerelt eszközökkel rendelkező civil jellegű járműveken kívül további 104 rendőrautó használható ilyen célokra! A mobil eszközök a civil jellegű autók mellett természetesen az olyan matricázással és stabil megkülönböztető jelzéssel (fényhíddal) rendelkező járőrautókban is használhatók, amelyek még nem rendelkeznek képrögzítő rendszerrel. Vigyázat a pofátlantanítási sorozat folytatódik……már 144 eszközzel!

Forrás: kreszvaltozas.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: