Gondolkodtató
Új pofátlan(tan)ító autó állt szolgálatba Budapesten
Új pofátlan(tan)ító autó állt szolgálatba Budapesten
Hirdetés

„A jelölés nélküli rendőrségi járművet a II. kerület „Boglárka” közlekedésbiztonsági programjának részeként adtuk át.”

– írta meg Facebook posztban Őrsi Gergely, II. kerület polgármestere.

A kamerás rendőrautók által készített videókon szembesülünk sokszor a legelképesztőbb és legveszélyesebb szabálytalanságokkal.

Az új „pofátlanító” autó reményeink szerint segít a megelőzésben is, és összességében biztonságosabbá teszi a közlekedést.
Bízom benne, hogy egyre ritkábban kell intézkedni, és egyre kevesebb olyan kirívó szabálytalanság lesz a közutakon, amit elrettentő példaként nézhetünk vissza.

Hirdetés

Fontos, hogy az autó a járőrözésben is részt fog venni, már a lomtalanítás idején, vagyis nemcsak a közúti szabálytalanságok felderítésében és megelőzésében lesz szerepe.

A közlekedésbiztonság erősítése érdekében a II. kerületi Közbiztonsági Alapítványon keresztül 5,6 millió forintos összeggel támogattuk a fiatal autó vásárlását, mely a II. Kerületi Rendőrkapitánysághoz került kamerás járőrautóként.

Emellett fontos megjegyezni, hogy a rendőrséggel együttműködve saját forrásból fix sebességmérő berendezéseket helyeztünk ki. Mostanra elmondható, hogy meggyőző eredménnyel működik az adyligeti, Kapy utcai és a Máriaremetei úti mérőpont, valamint szeptember 7-e óta működik traffibox a Törökvész úton is.

További mérőpontok épülnek hamarosan az Árpád fejedelem útjához, a Hidegkúti útra és a Zöldlomb utca 24. előtti útszakaszra is.
Örülök, hogy átadhattuk az autót Kecskés Tamás kerületi rendőrkapitánynak, és közösen dolgozhatunk a közlekedésbiztonság javításáért, köszönöm a rendőrség együttműködését!

Közlekedjenek óvatosan! Vigyázzunk egymásra! – zárta a posztot a polgármester.

Hirdetés

Borítókép: Facebook / Őrsi Gergely

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés