Hirdetés

Hírek
Új felhajtót építenek a budai alsó rakpartra, a KDNP-s polgármester hiába érvelt ellene
Új felhajtót építenek a budai alsó rakpartra, a KDNP-s polgármester hiába érvelt ellene
Hirdetés

Bús Balázs óbudai polgármester nem szavazta meg, a többség azonban elfogadta a Fővárosi Közgyűlésben azt a tervet, hogy újabb rakparti fel-, illetve lehajtó létesüljön a budai alsó rakpartra a Szépvölgyi útnál. Tarlós nem szavazott, és kérte, hogy legközelebb ne hozzák ilyen kellemetlen helyzetbe.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán olyan terveket fogadott el, amely egy új közúti csomópontot hozna létre a Slachta Margit rakpart és a Szépvölgyi út között.

A testület 19 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 4 tartózkodás mellett fogadta el a Duna-parti építési szabályzat II. kerületre vonatkozó rendeletmódosítást.

A javaslat vitájában eltérő véleményt fogalmazott meg két kormánypárti polgármester.

Bús Balázs, a III. kerület vezetője nem szavazta meg a módosítást, mivel szerinte az a jelenleginél is nagyobb forgalmi dugókat okozna a rakparton, ami tovább nehezítené a kerületükből és az agglomerációból érkezők belvárosba jutását.

Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere ezzel szemben azt mondta, az új csomópont nagyban megkönnyítheti a környéken élők munkába-, illetve hazajárását. Hangsúlyozta, a rakpart forgalmát érdemes növelni, ha ezzel csökken a lakott területek terhelése. Hasonlóan vélekedett a szocialista Horváth Csaba is, aki szerint a változtatás a város érdekeit szolgálná és gyorsítaná a forgalmat.

Tarlós István főpolgármester azt mondta, műszaki szempontból indokoltnak látja az új csomópont létrehozását, ugyanakkor nem kíván egyik kormánypárti polgármester ellenében sem szavazni, ezért nem vesz részt a szavazáson. A főpolgármester arra kérte az érintetteket, hogy a jövőben ne hozzák hasonlóan kellemetlen helyzetbe, az ilyen konfliktusokban inkább előre egyeztessenek.

Az elfogadott javaslathoz csatolt hatásvizsgálat szerint a rendeletmódosítás hozzájárul a II. kerületi Duna-part gyalogos megközelítéséhez, a kikötési lehetőségek bővítéséhez, valamint a meglévő zöldfelület megtartásához és megújításához.

A Szépvölgyi útnak jelenleg nincs összeköttetése az alsó rakparttal, bár az autók jelenleg is áthajthatnak a HÉV sínein, lámpa is szabályozza a közlekedésüket. Ám a síneket keresztező forgalom elenyésző.

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés