Hirdetés

Hírek
Új eszközt vetnek be az autópályára forgalommal szemben felhajtó sofőrök ellen
Új eszközt vetnek be az autópályára forgalommal szemben felhajtó sofőrök ellen
Hirdetés

Hiába a jól kivilágított figyelmeztetőtáblák és felfestések, sajnos még mindig gyakori, hogy valaki forgalommal szembe hajt gépjárművével és sajnos arra is volt már példa, hogy egy ilyen tévedés miatt komoly baleset történt.

A szlovákiai PR1BINA autópálya-üzemeltető egy újfajta figyelmeztető rendszert telepített az R1-es gyorsforgalmi úton, amely észleli az autópályára rossz irányban behajtó járműveket, és riasztja a vezetőt. A rendszer kamerát és intelligens mintafelismerő szoftvert használ. – írja az autopalyahirek.hu.

Amint egy sofőr rossz irányból próbál ráhajtani az autópályára, az intelligens rendszer felismeri, és azonnal rendkívül fényes lámpák villannak fel, figyelmeztetve ezzel a vezetőt a helytelen irányra.

88%-os sikeraránya miatt a módszert hamarosan kiterjesztik a gyorsforgalmi út többi szakaszára is. Az autópálya-mérnökség célja nyilvánvalóan a balesetek visszaszorítása új rendszerrel, hiszen az elmúlt évben több száz olyan esetet regisztráltak, amikor a jármű vezetője forgalommal szembe hajtott.

Megállni és visszatolatni, vagy esetleg – ahogy az a fenti videón is látható – megfordulni egy olyan szakaszon, ahol nagy sebességgel közelkednek járművek, nem biztos, hogy a legjobb ötlet, de talán még mindig jobb, mintha az autósnak sikerülne felhajtania forgalommal szembe.

Hirdetés

 

Forrás: autopalyahirek.hu / VINCI Concessions

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés