Hirdetés
Hírek
Ugye, hogy van ismerősöd, aki szerint az övet jobb nem bekötni?
Ugye, hogy van ismerősöd, aki szerint az övet jobb nem bekötni?
Hirdetés

A 112press.hu azt gondoljuk elég hiteles forrás, ha baleset a téma. Sok olvasója kéri ki véleményüket a biztonsági öv témában. Az álláspontjuk egyértelmű:

Aki autóba ül, kapcsolja be magát. Ezt nem a “biztonsági öv lobbi által lefizetve” írjuk (máig megmosolyogtató az a korábbi pengeváltás, amiben ezzel gyanúsított minket valaki), hanem több ezer baleseti helyszín tapasztalata alapján.

Tudjuk, hogy szinte mindenkinek van olyan ismerőse, akinek a szomszédja gyerekének unokatestvérének internetes ismerőse csak azért élt túl egy szörnyű balesetet, mert nem volt bekötve. De általában hiába kérjük a baleset konkrét helyét és idejét, ezek valamiért nem ismertek.

A városi legendákon túl természetesen van olyan baleset, ahol valóban az menthetett meg valakit, hogy nem volt bekötve és kirepült a járműből, de ezek száma elenyésző ahhoz képest, amikor segít az öv.

– írja a portál és tette közzé az alábbi hírt egy ellenőrzési akcióról.

Az esethez kapcsolódik, hogy a rendőrök egy civil Mercedesből, lesből figyelték és kamerázták az övet nem bekötő sofőröket. Akik nem használtak övet, vagy trükköztek vele, azok néhány perc múlva már a bírságot is megkapták.

Hirdetés

Fotó: 112press.hu

Mennyire bírságohatnak?

Sok járművezető akadt fent az ellenőrzésen, őket pár száz méterrel arrébb félreállították a rendőrök.

Érdekesség, hogy többen még a sárga mellényeket látva sem kapcsoltak, hogy vajon miért állítják meg őket a rendőrök, de

sokan voltak azok is, akik gyorsan bekötötték magukat, amikor észrevették a rendőröket. De arra már késő volt.

A Szombathelyen kiszűrt szabálytalankodók 10 ezer forintos bírságot kaptak és három előéleti pontot. Ugyanez városon kívül 15 ezer, míg autópályán 20 ezer forintos bírságot “ér”.

A biztonsági övet nem csak saját maga érdekében kell bekötni sofőrnek és utasnak egyaránt, hanem az érintettek családja és az adófizetők miatt is. Sok súlyos sérülés is elkerülhető lenne az öv bekapcsolásával, így kevesebb kórházban és rehabilitációval töltött idővel kellene számolni.

Azt pedig senkinek nem javasoljuk, hogy az “ősi” hazai bölcsességre támaszkodjon valaki, miszerint “b*a Isten, majd kitámasztom magam ütközés előtt!” A nyílt- és szilánkos törések gyógyulási folyamata nagyon hosszú.

Forrás és borítókép: 112press.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Dashcam

Hirdetés


Dashcam + kert

Hirdetés


Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások