Hirdetés

Gondolkodtató
Úgy néz ki, hogy megszállják Visegrádot a hétvégén a motorosok
Úgy néz ki, hogy megszállják Visegrádot a hétvégén a motorosok
Hirdetés

Visegrád önkormányzata június elején két behajtani tilos táblával tavasztól késő őszig kitiltotta a motorosokat a Fellegvárba vezető Panoráma útról.

Kitiltották a motorosokat az egyik, általuk leginkább kedvelt útszakaszról

Ennek oka szerintük az volt, hogy éjszakánként a motorosok és autósok versenypályának használták a kiváló minőségű, gyönyörű kilátással kecsegtető aszfaltcsíkot, ami nagyon zavarta a helyi lakosokat és az itt található szállodákban pihenőket.

A tilalom minden év március 1. és november 1. közötti időszakra vonatkozik. A motorosok számára a Fellegvár megközelítése a Nagyvillám Sípálya felől továbbra is biztosított. A forgalomkorlátozással érintett területen élők vagy ott dolgozók behajtási engedély birtokában használhatják az útszakaszt. – írták meg a tilalom érvénybelépésekor.

A motorosok számára egy olyan utat javasoltak a Fellegvárba jutáshoz, mely annyira rossz állapotú, hogy két keréken konkrétan balesetveszélyes. Amikor erre a legnagyobb elérésű magyar motoros influenszer, Fodor Donát – alias Dodor, aki a zászlajára tűzte a visegrádi kitiltás ügyét – felhívta a város figyelmét, majd kilátásba helyezett valamiféle megmozdulást, amennyiben az önkormányzat nem vizsgálja felül a kifogásolt intézkedést, az említett úton található méretes kátyúkat sebtiben betömködték, mintha ezzel meg is lenne oldva a probléma.

Hirdetés

Ha ez még nem lenne elég, Dodor több ellentmondásra és felháborító részletre is felhívta a követői figyelmét. A polgármester például a közútkezelőnek írt levelében kizárólag feltételezéseket osztott meg, éjszakai driftelőkről – akik bajosan lehettek motorosok –, a zaj miatt felsíró csecsemőkről írt, sőt, azt is leírta, hogy egyes helyi lakosok nagy teljesítményű lámpával mentek ki a Panoráma útra, hogy megregulázzák az állítólagos versenyzőket, ami nemcsak veszélyes, de felveti több közlekedési bűncselekmény gyanúját is.

Eőry azt is leírta, hogy a szállodák képviselői is jelezték a helyzet tarthatatlanságát, melyet az érintett szállodák több megkeresésre is tagadtak. Korábban az is kiderült, hogy a visegrádi lakosok zárt Facebook-csoportjában a motorosokra csűrheként hivatkoztak egyesek, ami önmagában még nem bizonyítja az önkormányzat motorosellenességét, de semmiképpen nem segítette elő az ügy békés rendezését. – foglalta össze a helyzetet a Player.hu.

A Panoráma út helyett javasolt útszakasz a foltozás ellenére sem lett kevésbé balesetveszélyes egy motoros számára

Ez vezetett el oda, hogy Dodor múlt héten hétfőn kijelentette, augusztus 26-án délután egy óra körül néhány haverjával elmotorozik Visegrádra és megnézi, levették-e a már a gyűlölt táblát, majd óvatosan, a még mindig balesetveszélyes toldozott-foltozott úton felmennek a Panoráma út másik végéhez, hátha legalább az oda telepített táblát sikerült eltávolítania az önkormányzatnak.

Hangsúlyozta, hogy a kirándulása során egy forintot sem fog elkölteni a városban, hiszen ő maga hirdette meg korábban a No Visegrád nevű online kampányt, melynek épp az a lényege, hogy a visegrádi vállalkozások bojkottjával próbáljanak hatni a helyi döntéshozókra.

Hirdetés

A videót azóta közel kilencezren lájkolták, akik közül több százan a kommentszekcióban is kijelentették, hogy vagy egyedül vagy többedmagukkal csatlakozni fognak Dodorhoz e hét szombaton.

A kezdeményezés két hét alatt hatalmasra duzzadt, a Facebookon több zárt csoportot és eseményt is létrehoztak, ahol az ország minden régiójában motorosok tucatjai, százai folytatnak egyeztetéseket arról, milyen útvonalon, milyen találkozási pontokon gyülekezve jutnak el Visegrádra, hogy kiránduljanak egyet.

FRISSÍTÉS:

Tegnap újabb poszttal jelentkezett Dodor

Forrás: Player.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés