Hirdetés
Gondolkodtató
Úgy néz ki, hogy drasztikus szigorítást vezettek be a MOL-nál
Úgy néz ki, hogy drasztikus szigorítást vezettek be a MOL-nál
Hirdetés

A Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója úgy tudja, naponta csak egyszer lehet a 480 forintos ársapkán tankolni a Molnál a július 30-i bejelentések óta. Bujdos Eszter a 24.hu-nak azt is elárulta, mindez miért van és milyen célból történhetett.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatójának tudomása szerint a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet hatósági áron tankolni, függetlenül a mennyiségtől.

A rendszer ugyanis felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ugyanazért az árért tankolni.

Kétszer 10 liter sem fér bele a napi ötvenliteres limitbe. A robogósok is panaszkodnak.

A Mol feltehetőleg fejlesztett a kasszarendszerén, és azóta így működnek – tette hozzá a szakember a 24.hu-nak. Emellett megmaradt az 50 literes korlátozás is, ennyit lehet tankolni egy alkalommal hatósági áron.

Bujdos Eszter szerint főleg vidéken életszerű, hogy az emberek egy nap többször is tankolnak – nekik ez mindenképpen szűkítés, hiszen a második tankolásuk már nem lesz ársapkás, hanem a piaci árat kell megfizetniük.

A MAXIMUM 50 LITERES KORLÁTOZÁSNAK AZ AZ ÉRTELME, HOGY NE LEGYENEK PÁNIKVÁSÁRLÁSOK, NE FOGYJANAK KI A KÉSZLETEK.

Nem csak vidéken fordulhat elő, hogy egy kúton nincs üzemanyag – Budapesten is bele lehetett futni, a héten nagy láncoknál (Shell, Mol, OMV) is előfordult egy adott útvonal mentén, hogy egymás után egyiknél sem volt lehetőség tankolni.

„A Balatonon pedig már júliusban is voltak gondok, például Siófokon rendszeres, hogy vasárnap délután már nincs üzemanyag” – mondta Bujdos Eszter.

Hirdetés

Hét közepén megnéztük, hogy a déli parton milyen volt a helyzet a benzinkutakon:

Forrás: 24.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája