Hirdetés

Hírek
Uber lesz a neve, de hazánkban nem azért fogod szeretni, amiért régen
Uber lesz a neve, de hazánkban nem azért fogod szeretni, amiért régen
Hirdetés

Hiába tér vissza Budapestre az Uber, nem jellemzik majd azok az előnyök, amelyek a szolgáltatást igazán népszerűvé tették:

nem lesz például olcsóbb a tarifa, és a vállalkozó kedvű autósok sem vihetnek el hazafelé néhány utast, hogy kiegészítsék a fizetésüket.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd az Uberre, mint a többi taxisra, azaz még az autónak is sárgának kell lennie. A visszatérés háttérben feltehetően az áll, hogy a nemzetközileg ismert Bolt túl sok turistát vitt el, ezért ráindítottak egy szintén bejáratott márkanévvel rendelkező szolgáltatást. – jegyzi meg az RTL Híradó riportja.

Hirdetés

„Sem az Uber Taxi, sem az Uber Taxihoz tartozó személytaxi-szolgáltató nem kap felmentést a vonatkozó jogszabályok betartása alól” – közölte az rtl.hu megkeresésére a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ez azt jelenti, hogy hiába tér vissza az Uber ismét a fővárosba, nem jellemzik majd azok előnyök, amely miatt igazán népszerűvé vált.

Korábban például a hivatalos taxitársaságok által használt tarifa kétharmadáért vitték az utasokat, ráadásul az applikáció letöltésével bárki lehetett Uber-sofőr. 

Vagyis ha valaki azzal akarta kiegészíteni a fizetését, hogy a munkából hazafelé elvitt néhány utast, akkor ezt korábban megtehette.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés