Hirdetés
Hírek
Túszul ejtette sofőrjét egy lángoló Tesla
Túszul ejtette sofőrjét egy lángoló Tesla
Hirdetés

Csak az ablakok betörésével szabadult ki nemrég egy férfi a kigyulladt Teslájából, mivel sem az ajtót nem tudta kinyitni, sem pedig az ablakokat lehúzni, az autó elektromos zárjai ugyanis nem oldottak ki. Ezt tapasztalta a kanadai Jamil Jutha, amikor North Vancouver városában autózva hirtelen leállt alatta egy Tesla Model Y, és füst kezdett beáramlani az utastérbe – írta a CTV News nyomán az RTL.

A férfi a kanadai televíziónak elmondta, hogy a kigyulladt autóban ülve „természetesen pánikba esett”, és végül csak úgy tudott kijutni, hogy kirúgta az ablakot, és kimászott a járműből, ami nem sokkal később teljesen kiégett.

Nem ez volt az első eset, hogy kigyulladt egy Tesla és abban benne rekedtek az utazók. A jármű ajtaja elektromos ajtónyitó gombbal nyílik, ám ez a rendszer tűz esetén le szokott állni, ezzel az utastérben rabul ejtve az ott lévő embereket.

2019 februárjában egy floridai orvos halt meg egy Teslában, miután fának ütközött, az autó pedig kigyulladt. A férfi halálát nem az ütközés során elszenvedett sérülések okozták, hanem füstmérgezés. Az ajtók bezáródtak, Dr. Omar Awan pedig nem tudott kiszállni.

A mentésére érkezett rendőrök és járókelők sem tudtak azonnal segíteni, ugyanis a karosszériába visszahúzódó kilincs nem bukkant elő, és nem volt semmi, amivel ki lehetett volna nyitni az ajtókat.

A szóban forgó Teslákba egy vésznyitót is beépítettek, de sokan azt sérelmezik, hogy az egyáltalán nem nyilvánvaló helyen van, és nehéz megtalálni, főleg ha valaki nem ismeri jól a járművet. A vész esetén használható ajtónyitó a vezetőoldali ajtón található, az ablakemelő gombokat tartalmazó konzol alatt.

Az egészet meg kell emelni az ajtó kinyitásához. Az autó tulajdonosa a CTV News-nak nyilatkozva elismerte, hogy nem tudott a mechanikus ajtónyitási módról.

Hirdetés

 

Forrás: RTL.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája