Hirdetés

Hírek
Türelmetlen és bunkó autósok rémisztgetik a tanulóvezetőket
Türelmetlen és bunkó autósok rémisztgetik a tanulóvezetőket
Hirdetés

Az oktatók szerint pár másodperces várakozás miatt is képesek dühöngeni vagy az autójukból kiszállva ordítani a tanulóvezetővel a rutinosabb sofőrök.

Dudálnak, villogtatnak, öklüket rázzák az autósok, ha úgy érzik, hogy nem elég gyors, vagy nem elég ügyes a tanulóvezető – erre panaszkodnak az autósoktatók az RTL Híradó szerint.

Néhány autós sokszor akkor is elveszíti a türelmét, ha a kezdő sofőr betartotta a KRESZ-szabályokat. És pont a szabálytalankodó autósok egyébként a legtürelmetlenebbek – vélik az oktatók. Nem állnak meg stoptáblánál, szabálytalanul parkolnak, a zebrán pedig simán elhajtanak az oktatójármű mellett, ha az megáll átengedni egy gyalogost – sorolta Zsohár János szakoktató.

Horváth László 41 éve oktat, és mindig azt tanítja, hogy zöld lámpánál lehet elindulni. Nemrég egy szabálytalankodó autó már a sárga lámpánál nyomta a gázt, dühös lett, hogy nem tudott hamarabb elindulni és feltépte az oktatójármű oldalát. Azért nem történt nagyobb inzultus, mert sikerült az ajtót behúzni és lezárni, de a tanuló remegett a félelemtől – mondta.

Takács Péter motorkerékpáros oktató úgy tartja szemmel tanítványait, hogy közvetlenül mögöttük megy autóval, de ez nem mindig sikerül, mert sokszor eléjük vágnak. Néhány másodperc várakozásnál is türelmetlenek, nyomják két kézzel a dudát.

Az oktatók szerint hiába tanítják szabályos közlekedésre a tanulóvezetőket, ha ők a forgalomba kikerülve egészen más elvárásokkal szembesülnek.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170721_turelmetlen_es_bunko_autosok_remisztgetik_a_tanulovezetoket

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés