Hirdetés

Hírek
Tüntetés miatt korlátozásokra kell számítani Budapesten
Tüntetés miatt korlátozásokra kell számítani Budapesten
Hirdetés

Szeptember 15-én, pénteken nagyszabású tüntetésre készülnek a tanárok és a diákok Budapesten.

A demonstrálók 16:30-kor gyülekeznek az Elvis Presley parkban, majd a Margit hídon át vonulnak a Kossuth térig. A szervezők azt tervezik, hogy több hídon is megállnak, és lezárják a forgalmat, ezzel próbálják meg felhívni a figyelmet az ügyükre.

A rendőrség  biztosítja a tüntetés rendjét és biztonságát.

A tüntetést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és az Egységes Diákfront (EDF) szervezi. A szervezők szerint az oktatásügy jelenlegi állapota nem biztosítja a tanulók és a tanárok jogait, szabadságát és fejlődését. Azt követelik, hogy az oktatás legyen demokratikus, szolidáris, inkluzív és minőségi.

A demonstráció célja, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, hogy változtasson az oktatásügyön, és tegye megfelelőbbé a Nemzeti Alaptantervet, valamint törölje el a státusztörvényt, amely hátrányosan érinti a közalkalmazottakat.

A tüntetés miatt korlátozásra kell számítani szeptember 15-én várhatóan 17:15-től 18:15-ig az Elvis Presley tér–Margit híd–Balassi Bálint utca–Kossuth Lajos tér útvonalon, majd várhatóan 18:45-től 22 óráig a Kossuth Lajos tér–Garibaldi utca–Pesti alsó rakpart–Eötvös tér–Széchenyi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Alagút–Alagút utca útvonalon.

Hirdetés

Várhatóan 16:40-től 17:20-ig:
A 19-es villamos a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Batthyány tér között nem közlekedik, a Bécsi út/Vörösvári út felől terelve, a Széll Kálmán térig jár.

A 41-es villamos terelve, a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik, nem érinti a Margit híd, budai hídfő, a Bem József tér, a Batthyány tér, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállót.

Várhatóan 17 órától 17:40-ig:
A 4-es és a 6-os villamos a Mechwart liget és az Oktogon között nem közlekedik. Pótlóbusz jár a Nyugati pályaudvar és az Oktogon között.
A 9-es autóbusz terelve, az Áprád hídon át közlekedik, nem érinti a Raktár utca és a Nyugati pályaudvar közötti megállókat.

A 26-os autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Nyugati pályaudvar, a Jászai Mari tér, a Margitsziget / Margit híd és a Margit híd, budai hídfő megállót.

A 91-es, 191-es és a 291-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Nyugati pályaudvar, a Jászai Mari tér és a Margit híd, budai hídfő megállót.

Várhatóan 17:40-től 19:00-ig:
A 2-es, a 23-as és a 2B villamos a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között nem közlekedik. A 15-ös autóbusz igénybevételét ajánljuk.

Várhatóan 19:00-tól 19:30-ig:
A 2-es, a 23-as és a 2B villamos a Széchenyi István tér és a Boráros tér között nem közlekedik.

A 15-ös autóbusz a Boráros tér felé terelve közlekedik, nem érinti a Fővám tér, a Széchenyi István tér, a Vigadó tér, a Petőfi tér és a Március 15. tér megállót.

Várhatóan 19:30-tól 22:00-ig:

Az 5-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Alagút utca megállót.

A 16-os autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Clark Ádám tér, a Donáti utca és a Krisztina tér megállót.

A 105-ös, a 178-as és a 210-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Alagút utca és a budai végállomások felé a Krisztina tér megállót. Friss híreink itt.

Borítókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés