Hírek
Tükörsimára kopott gumikkal próbált meglógni a rendőrök elől és balesetet is okozott a vezetéstől eltiltott férfi
Tükörsimára kopott gumikkal próbált meglógni a rendőrök elől és balesetet is okozott a vezetéstől eltiltott férfi
Hirdetés

Rövid, de velős pályafutása alatt öt kihágást halmozott fel a somogyszentpáli sofőr.

Az ügy adatai alapján egy 33 éves férfi 2022. január 23-án délután Somogyszentpál belterületén közlekedett személyautójával. A volán mögött a sofőrt a településen járőröző körzeti megbízottak felismerték, ugyanis a múlt hónapban engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt intézkedtek vele szemben. Az eljárás során a bíróság akkor el is tiltotta a somogyszentpáli férfit az autóvezetéstől, ezért a rendőrök ellenőrzés alá akarták vonni.

A személygépkocsi vezetője a jelzésre megállt, de amint a járőrautó ajtaja kinyílt, ő nagy gázzal elindult, behajtott egy zsákutcába, ahol – vélhetően a tükörsimára kopott gumiabroncsai miatt – elvesztette uralmát a járműve felett, és nekiütközött egy árupakolás közben várakozó járműszerelvénynek.

A balesetben az álló járműben várakozó egyik utas könnyebben megsérült, valamint mindkét kocsiban anyagi kár keletkezett.

Az egyenruhások a sofőrt elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Továbbá közigazgatási eljárást indítottak a nem megfelelő műszaki állapot, és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, valamint szabálysértési eljárást kezdeményeztek a kötelező felelősségbiztosítás hiánya és a forgalomból kivont jármű használata okán.

Fotó: police.hu
Hirdetés

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

 

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés