VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Tudtad? Ha az újszerű autódat megtörik, kérhetsz a biztosítótól értékcsökkenési kártérítést

Hirdetnél itt??? Kérj egy ajánlatot! Katt ide!

XXL HABFÜRDŐ ITT:
hirdetés

Fontos dolog ez és nagyon sokan nem tudják, ezért nem is kérik, pedig sok esetben nem kis összegekről van szó.

Kizárólag kötelező felelősségbiztosítás terhére kérhető. Tehát ha kárt okoznak neked az autódban, akkor a károkozó biztosítója felé nyújtható be.

Az értékcsökkenés megállapítása a károkozó biztosítójának a hatásköre és neked, mint károsultnak kell jelezned például “Értékcsökkenés iránti kárigény benyújtása címen.”

A biztosítók erre külön nem hívják fel a figyelmet, többnyire nincs rá formanyomtatványuk sem.

(lehetnek kivételek)

Fontos, hogy ez az összeg nagyon sok tényezőtől függ és hogy tipikusan azokra az autókra adnak valószínűsíthetően, ahol kárelőzmény nincs, 3-4 éves kornál fiatalabb autó, a futásteljesítmény nem haladja meg az 50-60 ezer kilométert.

Az értékcsökkenés mértékét a biztosító számítja ki egy igazságügyi szakértő által készített számítástechnikai program segítségével. A biztosító kárszakértője általában százalékos mértéket számol ki, és ezt összegszerűsíti a javítási költség bevonásával. Nincs azonban jogszabályban rögzített előírás ennek a mértéknek a meghatározására.

Ellenőriztessük szakemberrel a mértéket!

Sajnos a legtöbb esetben ez a számítás nincs arányban a valós, vagy vélt piaci értékvesztéssel, azaz azzal, hogy a balesetet követően mennyivel kevesebbért lehet majd a gépjárművet eladni.

Mivel az értékcsökkenés megállapítása függ a javítástól, így a javítás összegét számlával, vagy javítási árkalkulációval, költségvetéssel kell (célszerű) igazolni. Amennyiben a biztosító helyt ad az értékcsökkenés iránti igénynek, vagy netán elutasítaná azt, akkor érdemes az értékcsökkenés jogosságát megvizsgáltatni, vagy a kifizetés mértékét ellenőrizni, mely szerviz, vagy gépjármű szakértő bevonásával történhet.  – olvasható a das.hu honlapján.

MEGOSZTOM:

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  


MÉDIAMEGJELENÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK
CÉGED
KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner
PR cikk
Termék, szolgáltatás bemutatás
(Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot
ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink

 

suzuki vitara

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek