Hirdetés

Hírek
Tudd meg, hogy miféle óriáskamiont kaptunk lencsevégre ma, a Könyves Kálmán körúton
Tudd meg, hogy miféle óriáskamiont kaptunk lencsevégre ma, a Könyves Kálmán körúton
Hirdetés

Országjáró Tejkamionnal népszerűsítik a magyar tejet – írja a magyarmezogazdasag.hu

A XI. Kaposvári Állatenyésztési Napok keretében mutatta be a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács a különleges Tejkamionját. A jármű célja az edukáció, a promóció, és a gyerekek megszólítása, a kiállítás után sorra járják majd az iskolákat a játékos ismeretterjesztő programokat kínáló kamionnal.

Mélykuti Tibor, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke mutatta be a Tejkamiont a XI. Kaposvári Állattenyésztő Napokon. A kamion célja a figyelemfelhívás mellett a gyerekek ösztönzése a hazai tejtermékek fogyasztására.

Mélykuti Tibor (j1) szerint mindenki számára fontos a hazai tejfogyasztás népszerűsítése
Fotó: Tóth Viktória

A kamionban az érdeklődő gyerekek megismerhetik a tej keletkezését: a termelést, feldogozást, az állatok takarmányozását, a különböző tejtermékeket, és a tej beltartalmát, egészségügyi hatásat. Cél, hogy a gyerekeknek megmutassák a kiváló magyar tejtermékeket, hogy remélhetőleg majd felnőttként is ezeket a termékeket keressék, fogyasszák.

A Tej Terméktanács marketing tevékenysége folyamatosan erősödik, hála annak, hogy a tejfelvásárlók, feldogozók és a kereskedők is marketing hozzájárulást fizetnek a terméktanács részére – mondta az elnök. Ebből, és az Agrármarketing Centrum által nyújtott egyéb marketing támogatásokból erősítik a promócios tevékenységet. Számos programot és eseményt szerveznek, ahol igyekszenek a fiatalokat megszólítani.

Mindent a tejről, és a tejtermelésről.
Fotó: Kovács Gergely

A MINTEGY 160-165 LITERES EGY FŐRE ESŐ ÉVES HAZAI TEJFOGYASZTÁS NÖVELÉSE MINDENKI SZÁMÁRA FONTOS, MIVEL ERŐSEN ELMARAD AZ ÉVI 250 LITERES EU-S ÁTLAGTÓL.

Jelenleg Európában tej-, illetve tejzsír-hiány van, ami erősen hatással van a tej árának növekedésére – mondta Mélykuti Tibor. Kiemelte még, hogy az egy főre eső vajfogyasztás hazánkban alacsony, de folyamatosan nő. Változott a vajhasználat megítélése is, ezért sokkal népszerűbb lett az élelmiszeriparban és a háztartásokban is. Egyre többen választják a vajat a növényi zsírok helyett – tette hozzá.

Fotó: Tóth Viktória

A kaposvári bemutató után 70 iskolába és kereskedelmi láncok elé is kivonulnak majd a járművel, így népszerűsítve a tejtermékfogyasztást.

A Tejkamion az OMÉK-on is megjelenik, itt még több programmal, edukációs játékkal és kóstolóval várják majd a látogatókat. Mint az elnök elmondta, a gyerekek megszólítása és az edukációs tevékenység már a tavalyi OMÉK-on megkezdődött, ott egy nagysikerű programjuk a Tej út címen futott.

Ennek keretében a gyerekek megismerhették a tej útját a keletkezéstől a késztermék előállításig.

Forrás: http://magyarmezogazdasag.hu/2017/09/01/orszagjaro-tejkamionnal-nepszerusitik-magyar-tejet
Borítókép: Bpiautosok.hu

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés