Hirdetés
Hírek
Tragédia az Üllői úton: két rendőr halála szárad a részeg sofőr lelkén
Tragédia az Üllői úton: két rendőr halála szárad a részeg sofőr lelkén
Hirdetés

A két fiatal rendőrnek – Windt Bálint őrmesternek és Demecs Gergely törzsőrmesternek – esélye sem volt a túlélésre, már négy év telt el a tragikus baleset óta, most végre pont kerülhet az ügy végére – adta hírül a borsonline

Az elkövető Budapesten az Üllői út és a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésében szeretett volna nagy ívben balra kanyarodni. Ugyanebben a pillanatban érkezett meg a rendőrautó, ami még nem kapcsolta be a megkülönböztető jelzést, és nagy sebességgel, majdnem 140-es tempóval ért a kereszteződéshez.

A gyanúsított mindezektől függetlenül levágta a kanyart és elkezdett befordulni, aminek következtében összeütközött a rendőrautóval, ami az ütközéstől kisodródott és nekicsapódott egy taxinak.

Hirdetés

Az ittas férfi segítségnyújtás és a mentők kiérkezésének megvárása nélkül tovább hajtott. Később viszont visszatért a helyszínre. A rendőrök ekkor kapták el.

A véralkoholszintje olyan magas volt, hogy nem sokkal maradt el az alkoholmérgezéstől.

Vallomásában – amit 2019 májusában tett – azt mondta: nem észlelte a rendőrautót, szirénát se hallott ás nem érzi magát hibásnak a baleset okozásában. Az ügyészség K. G. Gy.-t halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével, és a vészhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. Várhatóan szerdán határozatot hoznak az ügyében.

Forrás: borsonline


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája