Hirdetés

Hírek
Továbbra is ezzel küzd leginkább a rendőrség
Továbbra is ezzel küzd leginkább a rendőrség
Hirdetés

„Azért csináljuk, hogy ne kelljen a legfájdalmasabb hírt közölnünk senki szerettével, családtagjával!” – közölte a rendőrség.

„Érden és Cegléden tartottuk 2024 májusában soron következő akciónkat – célunk továbbra is a balesetek megelőzése, a járművezetők szabálykövetésre szorítása. A figyelmeztető szavak helyett egy ideje már a tettek mezejére léptünk, az elmúlt hónapokban több helyszínen tartottunk hasonló jellegű és célú ellenőrzést. Az eredmények azóta sem lettek megnyugtatóbban – és a videó képsorai láttán is felmerülhet: a gyalogosok időnként szinte az életükért kénytelenek küzdeni. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is zéró toleranciát képvisel ebben a témában.

A legutóbbi, két településen tartott akciónk ideje alatt elsősorban a gyalogosoknak kötelezően járó elsőbbségadásra, valamint a STOP tábla utasításának betartására koncentráltunk, de a leállított járműveknél más sem kerülte el a figyelmünket. A gyalogosok, illetve a védett útvonalon haladók elsőbbségével nem törődőkön kívül akadtak biztonsági övet nem használók, körözés hatálya alatt állók, mobiltelefonnal a kézben vezetők, és lejárt műszakijú járgány is. Érden közel 420 ezer forint bírságot osztottunk ki és több szabálysértési feljelentést tettünk, Cegléden sem volt sokkal kedvezőbb a kép: 31, összesen közel 400 ezer forintra bírságolt sofőr ignorálta a tiltó táblát és suhant át megállás nélkül a figyelt kereszteződésben.”

– tette hozzá a police.hu

Hirdetés

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez és szervez hasonló, a baleset-megelőzést szem előtt tartó közlekedési akciókat. Továbbra sem a bírság, a sarcolás lebeg a szemünk előtt, nem ezért csináljuk, hanem azért, hogy senkivel ne kelljen a legfájdalmasabb hírt közölnünk szerettéről!


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés