Hirdetés

Hírek
Totális patthelyzet a belvárosban – mindenhol áll a forgalom
Totális patthelyzet a belvárosban – mindenhol áll a forgalom
Hirdetés

Az 1-es metró sem jár a kínai delegáció miatt.

A kínai miniszterelnök látogatása és delegációjának közlekedése miatt teljesen felborult Budapest közlekedése: hétfő reggel lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utat, a József Attila utcát, az Andrássy utat, illetve a Nagykörutat is a Király utca és az Oktogon között, emiatt hatalmas dugók alakultak ki. Budán a Margit híd környékén gyakorlatilag minden útvonal beállt, de még a BAH-csomópontot is elérte a dugó. A pesti oldalon kollégánk Újlipótvárosból jelentette, hogy minden utca bedugult, és a Nagykörúton is patthelyzet van. A Blaha Lujza téren szintén hasonló a helyzet, bár a villamosok elvileg még közlekednek a körúton, de azok is lassan.

A helyzetet jól érzékelteti a Google Maps, amely reggel 9-kor gyakorlatilag minden belvárosi főútvonalat vörösnek, vagy lezártnak mutatott:

© Google Maps

Ugyanez látszik a Waze Live-on is:

A BKK az oldalán arról számolt be, hogy nem jár a kisföldalatti sem.

A 2-es villamos csak a Vigadó téren nem áll meg, a 72-es trolibusz terelve közlekedik, a 74-es troli a Rózsák tere és a Csáktornya park között nem jár, a 75-ös troli terelve megy az Erzsébet királyné útjához, ezért a Vágány utca/Dózsa György út utáni megállókban nem áll meg, a 77-es trolibusz szintén terelve közlekedik, ezért az Egressy út / Stefánia út és a Szobránc köz megállókat hagyja ki, a 79-es troli pedig egyáltalán nem jár.

A 20E autóbusz a Puskás Ferenc Stadionhoz közlekedik, nem érinti a Keleti pályaudvart, a Hősök terét és a Vágány utca / Róbert Károly körút megállót sem, a 30-as, a 30A, és a 230-as busz pedig a Lehel tér ideiglenes végállomásig jár csak.

A helyzetet láthatóan a BKK Futár sem tudja már kezelni:

© hvg.hu

A kínai delegáció reggel 9-re egyébként a Papp László Budapest Sportarénába megy, ahol Li Ko-csiang, Kína miniszterelnöke és Orbán Viktor is beszédet mond a kínai és a közép-kelet-európai gazdasági és kereskedelmi fórum megnyitóján. Délre a Vigadóba mennek, ahol a közép-kelet-európai és kínai csúcstalálkozó után aláírnak, valamit és sajtónyilatkozatot tesznek.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20171127_Totalis_patthelyzet_a_belvarosban__mindenhol_all_a_forgalom

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés