Hírek
Többen meghaltak, mikor busszal ütközött egy Budapestre tartó vonat Szlovákiában
Többen meghaltak, mikor busszal ütközött egy Budapestre tartó vonat Szlovákiában
Hirdetés

Busszal ütközött a Prága felől érkező Metropolitan EuroCity (EC 279) vonat Szlovákiában, csütörtök délután – számolt be a Mávinform Facebook-oldalán.

Az Index megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte:

Nagykövetségünk folyamatos kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal. A jelenlegi információink alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje a balesetnek, és a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomom követjük az eseményeket.

A Noviny szlovák lap információi szerint a baleset délután 5 óra után történt. A helyszínre három mentőhelikopter, öt mentőautó és több tűzoltó is érkezett. A szlovák mentőszolgálat operációs központja szerint a balesetben hatan meghaltak és tízen megsérültek.

A vonaton több mint száz ember tartózkodott. A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője, Dominik Drevicky az Újszónak elmondta: „A mozdony a mozdonyvezetővel együtt a Cseh Vasutak szolgálatában állt, a kísérőszemélyzet tagjai a ZSSK alkalmazottai voltak.”

Hirdetés

Az eddigi ismeretek szerint a busz a baleset előtt más járművekkel együtt várta, hogy a vasúti átjáró sorompója felemelkedjen, majd miután felnyitották azt, elindult, és csak ezután vette észre, hogy közeledik felé egy vonat. Az ütközésben a busz kettészakadt, a vonat motorja pedig kigyulladt. 

Szemtanúk azt állítják, hogy a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés egy másik baleset miatt szerda óta nem működött, és ma tervezték megjavítani.

Szomorúan fogadtam a hírt a vonat és autóbusz tragikus ütközéséről Érsekújvárnál. Őszinte részvétemet fejezem ki az elhunytak hozzátartozóinak. A sérülteknek mihamarabbi felépülést kívánok

– írta közösségi oldalán Matús Sutaj EStok (Hlas) szlovák belügyminiszter.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés