Hirdetés

Hírek
Többen is megsérültek a XVII. kerületi Helikopter úton történt buszbalesetben
Többen is megsérültek a XVII. kerületi Helikopter úton történt buszbalesetben
Hirdetés

Nyolc könnyű sérültet vittek kórházba, miután összeütközött két busz kedd reggel a XVII. kerületi Helikopter úton – tudatta az Országos Mentőszolgálat az MTI érdeklődésére.

A mentők azt írták, hogy a balesethez több mentőegységet is riasztottak.

Kedd reggel egy menetrend szerint közlekedő 168E Volvo csuklósbusz haladt a 17. Helikopter út elején, az Örs vezér tere felé. A budapestkornyeke.hu információi szerint a sofőr hirtelen rosszul lett és elvesztette uralmát a járműve felett, a busz emiatt áttért a bal oldalra.

A Helikopter út 16. számú ház előtt nekihajtott a padkának, emiatt a busz nem hajtott fel a járdára, hanem egyenesen haladt tovább a menetiránnyal szemben.

Hirdetés

MTI / Mihádák Zoltán

Sajnos éppen ekkor ért oda egy szintén menetrend szerint, a rákoshegyi végállomás felé közlekedő másik 168E járat, amelynek sofőrje, látván a közeledő csuklósbuszt állóra fékezte a saját buszát. Ám a balesetet így sem tudta elkerülni, a két Volvo a Helikopter ut 20. szám előtt hatalmas csattanással frontálisan egymásnak ütközött.

A fedélzeten tartózkodó utasok egymásnak estek vagy a padlóra zuhantak, a rosszul lett sofőr is kiesett az üléséből.

A vétlen busz poroltója az ütközés hatására szétrobbant, ezért elsőre úgy tűnt, mintha ki is gyulladt volna.

A két Volvo szinte összeragadt, mindkettő eleje és vezetőfülkéje súlyosan roncsolódott, az utasokat az első ajtók kifeszítésével a fővárosi hivatásos tűzoltóknak kellett kiszabadítani, majd a helyszínelést követően kamionmentővel tudták széthúzni a buszokat.

Összesen öt utas és a két sofőr sérült meg a csúnya karambol során, az okozó buszvezető súlyosan, a többiek szerencsére csak könnyebben. Egy ott lakó idősebb férfi, aki maga is buszvezető volt évtizedekig, elmondta, hogy épp az ágyában feküdt, amikor az óriási csattanást hallotta, először azt hitte, a vonat ütközött valamivel.

Hirdetés

MTI / Mihádák Zoltán. Borítókép: MTI / Mihádák Zoltán

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x