Hirdetés

Hírek
Több szabály betartását is drónnal ellenőrizték a rendőrök, nem eredménytelenül
Több szabály betartását is drónnal ellenőrizték a rendőrök, nem eredménytelenül
Hirdetés

Kalocsán a lakosság kérésére a Mátyás király utca és a Vörösmarty utca kereszteződését pásztázták a rendőrök néhány órán keresztül.

A problémásnak jellemzett helyen egy kerékpárút is húzódik. Az autósok pedig sokszor figyelmen kívül hagyják a részükre kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és nem biztosítanak elsőbbséget a kerékpárosoknak.

A csütörtöki akció során több jogsértő sofőrt is lefüleltek, nekik – az elkövetett szabálysértéstől függően – helyszíni vagy közigazgatási bírságot kell fizetniük.

A kecskeméti járőrök a megyeszékhelyen többek között az elsőbbségi szabályok betartását, a tilos jelzésen történő áthaladást és a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték. Délután 14 és 16 óra között a Budai út – Bethlen körút – Jókai utcai csomópontot figyelték, ahol probléma a tilos jelzésen történő áthajtás. Az egyenruhások összesen negyvenkét szabálysértőt büntettek meg. Figyelmet érdemel az a tény, hogy közülük tizenhatan fittyet hánytak a saját, közvetlen biztonságukra: ők nem használták vezetés közben a biztonsági övet.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

Tegyen a saját biztonságáért, minden esetben – rövid távolságra, lakott területen belül, kis sebességnél – használja a biztonsági övet! – írta meg a police.hu

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés