Hirdetés

Hírek
Több mint 40 millió forint bírságot szabtak ki a gyorshajtókra 1 hét alatt
Több mint 40 millió forint bírságot szabtak ki a gyorshajtókra 1 hét alatt
Hirdetés

A március 21-27 közötti fokozott közúti sebességellenőrzés során az első körben összesen több mint 40 millió forint bírságot szabtak ki a gyorshajtókra.

A múlt héten zajlott az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL)  “Speed” elnevezésű fokozott sebesség ellenőrzési akcióhete. Ennek során a mrcius 21-27 közötti időszakban a szervezet tagjaként a magyar rendőrség is az átlagosnál aktívabb sebességellenőrzési tevékenységet végzett Magyarország egész területén. – adta hírül a kreszvaltozas.hu

A rendőrség az ellenőrzéseket kétféle módon végezte, leállítással és anélkül. A leállításos módszer esetén a mérőpontnál a megengedettnél nagyobb sebességgel áthaladó járműveket kivezetik a forgalomból, illetve a mozgó sebességmérést végző rendőrautó kiemeli a forgalomból a szabálysértőt és bírságolják, illetve feljelentik, vagy közigazgatási eljárást indítanak ellenük.

A múlt héten az ellenőrzés-sorozat során 2341 járművet emeltek ki a forgalomból gyorshajtás miatt.

Közülük kisebb mértékű sebességtúllépés miatt 1322 vezető kapott helyszíni bírságot (összesen 11 590 000 Ft értékben), 70 járművezetőt pedig feljelentettek (vélhetően nem ismerték el a szabálysértést). Nagyobb mértékű sebességtúllépés miatt, amely már a közigazgatási szabálysértés kategóriába esik 868 járművezetőnek szabtak ki bírságot (összesen 30 705 000 ft értékben), valamint 81 vezető ellen indult közigazgatási eljárás.

Hirdetés

A leállítás nélküli módszerrel mérnek a telepített készülékek, illetve így is bevethetők a mobil készülékek – ez utóbbi esetben a sebességmérés végrehajtása a leállításos módszerhez képest kevesebb rendőr-, és szolgálati jármű igénybevételével történhet.

A két módszer hatékonysága rendszerszinten hasonló, mert ugyan a leállításos eljárással sűrűbb a szűrő, azonban a leállítás nélküli módszerrel azonos számú állománnyal több mérési ponton folytatható párhuzamos időben a sebességellenőrzési tevékenység.

A két módszerrel így összesen 7709 gyorshajtót szűrtek ki az egy hetes ellenőrzés során.

 


KAPCSOLÓDÓ: (videó)

VIDEÓ: Háromnapos ellenőrzés Budapesten – közel három és félezer gyorshajtót fogtak


Forrás: kreszvaltozas.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés