Hirdetés

Hírek
Több kunát kell bekészíteni az autóba, ha felhajtunk valamelyik horvát sztrádára
Több kunát kell bekészíteni az autóba, ha felhajtunk valamelyik horvát sztrádára
Hirdetés

Zágráb és Split között 199 kunára nő a sztrádadíj, Zágráb és Rijeka között pedig 77-re szombattól.

Az áprilisi ötszázalékos növekedés után újabb tíz százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak július 1-jétől – közölte a Vecernji List című horvát napilap szerdán.

A horvát kormány március közepén fogadta el az autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére irányuló reformtervezetet, amely egyben az autópályadíjak növekedését vonta maga után. Az átalakítás április 3-tól ötszázalékos autópályadíj-növekedéssel járt, valamint lehetőséget adott további 10 százalékos drágulásra a turisztikai főszezonban, július 1-jétől szeptember 30-ig.

A Zágráb-Split közötti autópályaszakasz díja 181 kunáról 199 kunára (8283 forint) emelkedik. A Zágráb–Rijeka-útszakaszon 70 kuna helyett 77 kuna (3205 forint) lesz a jegy ára. Aki az ország keleti feléből utazik az Adriai-tengerre és Udvarnál vagy Drávaszabolcsnál lépi át a határt, valamint Eszéknél hajt fel az autópályára, Zágrábig 122 kuna helyett most 134 kunát fizet.

Az autópálya-szakaszok egy részén nem emelkednek az autópályadíjak, míg máshol tíz százalék feletti is lehet a növekedés a számítási metodológia miatt. Az autópályadíjak euróban is fizethetők.

Arra a kérdésre, hogy szombattól mennyibe fog kerül a magyar határtól a Zágrábig tartó autópálya-szakasz (Gorican–Zagráb) díja, a horvát autópálya-beruházásokat kezelő vállalat, a HAC azt válaszolta: nem tudják, mert az árakat a kormány szabja meg.

A lap beszámolt arról is, hogy a nyári tarifa bevezetése összhangban van a horvát kormány és a Világbank között kötött, az autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére irányuló megállapodással. Az emelés hátterében az áll, hogy a HAC kötelezettségei 5,2 milliárd euróra rúgnak. A cégnek csak az idén 1,14 milliárd euró törlesztőrészletet kell visszafizetnie, jövőre pedig még többet
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170628_tobb_kunat_kell_bekesziteni_az_autoba_ha_felhajtunk_valamelyik_horvat_sztradara


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés