Hirdetés

Hírek
Több ezer parkolóhely szűnhet meg Budapesten
Több ezer parkolóhely szűnhet meg Budapesten
Hirdetés

A lakásépítéseknek köszönhetően hamarosan még a mostaninál is sokkal nehezebb dolguk lesz azoknak az autósoknak, akik a fővárosban szeretnének leparkolni.

Budapesten – kiváltképp a belvárosban – sokszor nem egyszerű parkolóhelyet találni. A helyzet azonban hamarosan tovább romolhat.

Dubitz András, a Star Park Holding Zrt. vezérigazgatója hétfőn az M1 reggeli műsorában úgy nyilatkozott, a lakásépítések miatt hamarosan több ezer parkolóhely szűnhet meg Budapesten. A megoldás a szakember szerint az lenne, ha az újonnan épített ingatlanokban a szükségesnél nagyobb parkolókat építenének, így nem csak az ott lakók tudnának leparkolni autójukkal.

Más kérdés, hogy jelenleg a belvárosban mintegy 1,5 és 6 millió forint között mozognak a föld alatti parkolóhelyek árai, így amire nem biztos, hogy minden parkolóhelyét „elveszített” autós ki tudna fizetni.

Az elmúlt időszakban ez már a második olyan eset, ami komoly hatással lehet az autósokra. Nemrég a főváros úgy döntött, egy hatalmas, eddig ingyenes parkolási területet tesz fizetőssé.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170516_budapest_parkolohely_megszunik
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés