Hirdetés

Gondolkodtató
Több ezer kátyút javítanak folyamatosan. Az általunk bemutatott hatalmas Csömöri úti felüljárón keletkezett kátyút soron kívül javították
Több ezer kátyút javítanak folyamatosan. Az általunk bemutatott hatalmas Csömöri úti felüljárón keletkezett kátyút soron kívül javították
Hirdetés

Az elmúlt hetekben Budapest számtalan pontján keletkeztek kisebb-nagyobb kátyúk, amelyek jelentősen megnehezítették a közlekedést, baleset- és kárveszélyt okozva. Az egyik legnagyobb úthiba a Csömöri úti felüljárón keletkezett, ahol egy hatalmas kátyú egy egész sávot járhatatlanná tett.

Az InfoRádió kérdéseket tett fel a kátyúzásban illetékes Budapest Közút Zrt.-nek, a társaság pedig írásban válaszolt a kérdésekre.

Megerősítették, hogy a kedvezőtlen, csapadékos és hideg időjárás okozta rövid idő alatt a nagyszámú burkolathiány kialakulását. Ezeket „hidegaszfalt technológiával” ideiglenes jelleggel javítják, de a bedolgozás ellenére is újra kialakulhatnak, ha ilyen marad az idő.

Hirdetés

Az általunk bemutatott XIV. kerületi Fogarasi út és a XVI. kerületi Csömöri út között lévő felüljárón december elsején észlelt burkolathiányt soron kívül még aznap éjszaka kijavították, de a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azóta újabb úthibák jelentek meg a felüljáró burkolatán, ezeket a Budapest Közút szintén soron kívül javította.

A társaság munkatársai több mint 1100 kilométer hosszon látják el a közútkezelési feladatokat, ezen az úthálózaton

jelenleg több mint 3200 burkolathiányt tartanak nyilván, de ez a szám folyamatosan változik. A rögzített hibák közül eddig több mint 800 javítása készült el, a fennmaradt mennyiség kivitelezésre vár.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés