Gondolkodtató
Több ezer elektromos autót elad és helyette benzineseket vásárol a világ második legnagyobb autókölcsönzője
Több ezer elektromos autót elad és helyette benzineseket vásárol a világ második legnagyobb autókölcsönzője
Hirdetés

A világ második legnagyobb autókölcsönző cégének 20 000 elektromos autója van, ezek harmadától szabadulnak meg, mert túl drága a javításuk, és gyorsan csökken az értékük.

Meglepő bejelentést tett a Hertz, a világ második legnagyobb autókölcsönző cége: eladják elektromos autóik egyharmadát, írja a CNN nyomán az rtl.hu

A Hertz az elmúlt években nagy lépést tett előre az elektrifikáció terén, mostanra összesen nagyjából 20 000 autóból áll elektromos járműflottájuk. A Hertz vezetői szerint azonban az elektromos járművek ártottak a cég pénzügyi helyzetének, mert annak ellenére, hogy kevesebbe kerül a fenntartásuk, jóval magasabbak a javítási költségek és értékcsökkenésük is drasztikusabb.

A Hertz körülbelül 245 millió dollár veszteséggel számol az elektromos járművek amortizációja miatt, ami járművenként átlagosan körülbelül 12 250 dollárt tesz ki. A csaknem hétezer eladni kívánt elektromos autó helyett benzinüzemű járművek vásárlását tervezik a befolyt összegből..

Hirdetés

Bár a Hertz közvetlenül nem nevezte meg a márkát, valószínűleg Tesla autókról van szó, ugyanis Elon Musk autói teszik ki a Hertz elektromos flottájának körülbelül 80 százalékát. A használt Teslák értékcsökkenése pedig jóval nagyobb mint egy átlagos benzinüzemű autóé.

Az olyan autókölcsönző cégeknél, mint a Hertz, amelyek sok járművet adnak el a használt autók piacán, az értékcsökkenés nagy hatással van az üzletmenetükre, és fontos tényező annak eldöntésében, hogy melyik autó legyen a flottájukban, emlékeztet a CNN.

Nyitókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés