Hirdetés

Hírek
A Tesla távolról belepiszkált a floridai autók agyába, hogy könnyebb legyen elmenekülni az Irma hurrikán elől
A Tesla távolról belepiszkált a floridai autók agyába, hogy könnyebb legyen elmenekülni az Irma hurrikán elől
Hirdetés

A Tesla nagyjából 1-2 millió forintos frissítést küldött ingyen a Floridában lévő Tesla Model S és Model X egy részére, hogy segítsen a tulajdonosoknak biztonságos helyre menniük.

Az elmúlt napokban közel félmillió autós lepte el a Florida környéki autópályákat, nem véletlenül. Vasárnap reggelre érte el ugyanis Floridát az Irma hurrikán, aminek belsejében 295 km/h-s sebességű a széllökés. Nem csoda, hogy a vihar elől menekülők számára minden megtett kilométer, ami távolabb viszi őket az Irmától aranyat ér. Tisztában van ezzel a Tesla is, akik most egy különleges lépésre szánták el magukat.

Az Electrek beszámolója szerint a cégnél távolról belenyúltak a kocsik energiafelhasználásába, ennek köszönhetően pedig kibővült a hatótávolságuk. Egész pontosan a legkisebb akkumulátorcsomaggal szerelt Model S és Model X 60 és 60D szoftverébe piszkáltak bele, így most ezek az autók úgy közlekednek, mintha 75 kWh-s akkumulátor lenne bennük.

© Tesla

A fent említett két típus alapjáraton 210 mérföldes, vagyis 336 km-es hatótávolsággal rendelkeznek. A Tesla frissítésének köszönhetően ez most 30 mérfölddel bővült ki, vagyis mostantól 384 km-t tudnak megtenni egyetlen feltöltéssel.

A hatótávolság kibővítésére egyébként normál esetben is van lehetőség, de ezért a tulajdonosoknak 4500-9000 dollárt (kb. 1,1-2,2 millió forint) kell fizetniük. A különleges helyzetre való tekintettel azonban ezt most minden érintett ingyenesen kapta meg.

  

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170911_tesla_model_s_model_x_irma_hurrikan

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés