Gondolkodtató
Térfigyelő rögzítette a kiskorú elgázolását. A gyalogátkelőn ment volna át, tolva a kerékpárt
Térfigyelő rögzítette a kiskorú elgázolását. A gyalogátkelőn ment volna át, tolva a kerékpárt
Hirdetés

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a zebrán átkelő gyalogost ütötte el, mert az átkelőhelyhez közeledve sem lassított a gépkocsival.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú nő 2021. november 4-én 44-50 km/óra közötti sebességgel vezette a személygépkocsit Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába.

Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 km/óra. Ezzel egy időben a zebrán átkelésre várakozott kiskorú sértett.

A sofőr nem lassított a zebrához közeledésekor, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő sértettet, aki kerékpárját maga mellett tolva kívánt átkelni. 

A sofőr akkor vette észre a sértettet, amikor a gyalogos az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte őt. Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A videón az elütést megelőző pillanatok láthatók, ahogy az okozó gépkocsi a zebrához érkezett.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés