Hírek
Teljesen kiégett egy Tesla Model X, de nem ez volt benne a legrosszabb
Teljesen kiégett egy Tesla Model X, de nem ez volt benne a legrosszabb
Hirdetés

Az egyik Model X kínai tulajdonosa 290 millió forintnak megfelelő összeget követel a Teslától, mert mint mondja, majdnem bent égtek az autóban.

Jelenleg is zajlik a vizsgálat annak a balesetnek a kapcsán, ami még februárban történt Kína Kanton nevű városában. A Model X egy másik autóval karambolozott az autópályán, a kocsi tulajdonosa és barátja – akik a hátsó ülésen ültek – azonban nem tudtak kiszállni a kocsiból.

Az Electrec beszámolója szerint a hátsó ajtó nem nyílt ki, az autó viszont idő közben kigyulladt. Végül az első ajtón keresztül sikerült elhagyniuk az autót, de nem úszták meg sérülés nélkül a dolgot. Nem sokkal később úgy döntöttek, 1 millió dollárra (kb. 290 millió forint) perlik a céget.

© Steven Liu

A Tesla kínai kirendeltsége nemrég nyilatkozott is az ügyben. Mint írták, a vizsgálatok során együttműködnek a hatóságokkal, az azonban már a roncsok alapján látszódik, hogy a baleset nagy sebességnél következett be. Ilyen esetben pedig nemcsak az elektromos autók, de a belső égésű motorral szerelt gépek is könnyen lángra kaphatnak. A kártérítési követeléssel természetesen nem értenek egyet.

© Steven Liu

Lee Tada, az autó tulajdonosa szerint nagyjából 120 km/h-val haladhattak, amikor a kocsi oldalról neki ment a betonelemeknek. Miután tett egy 180 fokos fordulatot, nekicsapódott az előtte haladó Ford Focusnak. Miután a kocsi megállt, megpróbálták kinyitni a hátsó ajtókat, de egyiket sem sikerült.

© Steven Liu

A tulajdonos szerint a balesetben eltörött az orra, az ajka pedig úgy felrepedt, hogy több öltéssel kellett összevarrni. A sofőr még ennél is rosszabbul járt: belső sérülseék és törésekkel került kórházba, ahol több mint 40 napon keresztül ápolták.

A nő szerint a baleset pszichésen is nagyon megviselte, azóta folyamtosan azzal álmodik, hogy bent fog égni a kocsiban. A Tesla egyelőre kivár, és valószínűleg a vizsgálatok végeredményétől teszik majd függővé, hogy kifizetik-e a kért kártérítést.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170425_tesla_model_x_tuz_video
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés