Hirdetés

Hírek
Tele lett kamerával az Árpád híd környéke
Tele lett kamerával az Árpád híd környéke
Hirdetés

Közel egy tucat új kamerát szereltek fel a híd pesti oldalán és a tovább, a felújított útszakasz mentén. Gyorsan elkezdődött a találgatás, milyen célt szolgálnak.

Lassan véget ér a Róbert Károly körút felújítása, ahol a körúton és az Árpád híd pesti felhajtóján is egyre-másra jelentek meg a kamerák – írja cikkében a Totalcar.

A lap rá is kérdezett a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), milyen okból kerültek fel a kamerák? A válasz szerint a projekt keretében összesen 11 darab forgalomfigyelő kamerát telepítettek – tehát nem traffipaxokat – , amelyeket a Budapest Közút forgalomtechnikai központjába kötöttek be. A kamerák célja a forgalom figyelése, így amennyiben szükséges, azonnali beavatkozás kezdeményezhető a központból a kamera által továbbított valós idejű képek alapján (pl. torlódások esetén a jelzőlámpa program módosítása).

– Árpád híd – Népfürdő utca lehajtó ág: 4 db kamera

– Váci út: 1 db kamera

– Róbert Károly körút – Teve utca: 5 db kamera

– Róbert Károly körút – Lehel utca: 1 db kamera

A Róbert Károly ezen szakaszának felújítása keretében egyébiránt kétirányú kerékpárút épült, akadály mentesítették a gyalogos-átkelőhelyeket, megújult a közvilágítás, felújították a járdákat, 70 új fát és közel 12000 cserjét telepítettek.

A címkép a Hírek, információk Óbudáról Facebook-oldaláról van.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170516_Tele_lett_kameraval_az_Arpad_hid_kornyeke
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés