Hirdetés
Hírek
Teherautót vezetni személyautós jogosítvánnyal – Ezt szeretné elérni a Német szakmai szövetség
Teherautót vezetni személyautós jogosítvánnyal – Ezt szeretné elérni a Német szakmai szövetség
Hirdetés

Egyre nagyobb gondot jelent Németországban a a kamionsofőrök hiánya, ezért egy egyszerű jogszabály – módosítással “oldanák meg” a problémát. Németországban jelenleg 80-100 ezerre tehető a teherautó- és kamionsofőr-hiány. Figyelembe véve a nyugdíjazások ütemét, ez a szám 10 éven belül 230 ezerre nőhet, ez pedig már komoly hatással lehet az árufuvarozásra – írja a vezess.hu

A Német Szövetségi Áruszállítási, Logisztikai és Hulladékkezelési Szövetség (BGL) szóvivője, Dirk Engelhardt nemrég teljesen abszurd javaslattal állt elő a munkaerőhiány csökkentésére.

A szövetség szerint lehetővé kellene tenni, hogy B kategóriás jogosítvánnyal ne csak 3,5 tonnás áruszállítókat és furgonokat, hanem akár 7,5, 10 vagy 12 tonnás teherautókat lehessen vezetni.

A BGL álláspontja szerint az, hogy ideáig jutott az iparág, annak köszönhető, hogy a pálya nem vonzó a fiatalok számára, mert kevés a biztonságos parkolóhely, ráadásul sokan nem szeretnek sokáig távol lenni a családjuktól.

Hirdetés

Mint írják: A probléma az Európai Unió előtt is ismert, éppen ezért tavasszal új irányelvet fogadott el az Európai Bizottság a kamionparkolókkal kapcsolatban. Eszerint a Transzeurópai Közlekedési Hálózat (TEN-T) mentén 100 kilométerenként kötelező lesz biztonságos és civilizált kamionparkolókat létesíteni a tagállamoknak. Jelenleg ugyanis legalább 100 ezerrel több kamionparkolóra lenne szükség az EU-ban.

Forrás: vezess.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája