Hirdetés

Gondolkodtató
Te már kitisztítattad a klímádat???
Te már kitisztítattad a klímádat???
Hirdetés

SZPONZORÁLT TARTALOM:

Szakemberek sokszor és sokat hangsúlyozzák, hogy rendszeresen tisztítsuk az autóklímát, azonban ez nem elég.

Rendszeres karbantartás nélkül a hatásfok csökkenhet és egészségügyi problémákat okozhat!

Fontos, hogy rendszeresen pótoljuk az olajat és a hűtőközeget,szakemberrel tisztíttassuk ki az autó klímarendszerét. A hűtőfok csökkenése mindig a legrosszabbkor jön, a legnagyobb melegben a legbosszantóbb, legkellemetlenebb.

Egy kis szakma:

A hűtőközeg olyan anyag, amely valamilyen hűtőgépben lehetőséget ad arra, hogy hőt szállítsunk alacsony hőmérsékletű helyről magas hőmérsékletű helyre. Legtöbbjüket hűtő körfolyamatban, kompresszoros hűtőgépek munkaközegeként használják; ebben a minőségben elpárolgásra és kondenzációra alkalmas anyagokat. Ilyenek a nyílt láncú szénhidrogének halogénezett vegyületei; az ammónia, de történelmileg széndioxidos, kéndioxidos hűtőgépeket is használtak.

A hűtőközegeket tévesen gázoknak nevezik. Tárolás közben (palackban) folyadék és gőz elegye található; ennek a neve a hűtéstechnikában: nedves gőz. Az anyagok csak a kritikus pont felett viselkedhetnek gázként. Üzem közben a hűtőközeg gőz állapotban van; például a kompresszió munkafolyamata alatt túlhevített gőz.

Miért fontos az autóklíma tisztítás?

Az autó légrendszerében rengeteg baktérium telepszik meg, az ózonos autóklíma tisztítás a leghatékonyabb módszer, 99,9%-ban pusztítja el ezeket a kórokozókat a teljes szellőző rendszer legeldugottabb részein is.

A tavasz beköszöntével gyorsan jön a jó idő, érdemes időben gondoskodni az autóklíma karbantartásáról és tisztításáról.

A klímarendszer tisztítása és karbantartása szakmai tudást és professzinális gépeket igényel. Kérjen időpontot, és szervízautónk, az SOSmobilgumis helyben, bárhol megoldja az összes folyamatot.

Figyelem!

Vigyázzon melyik szervizben tölteti a klímát, nem mindegy hogy hol! Ne rakasson kocsijába ellenőrizetlen forrásból származott klímagázt! Mindig szakemberre bízza az autóklíma töltés feladatát, óvja meg családja és környezete egészségét!

A cikket támogatta az SOSKLIMATOLTES.HU CSAPATA, AKI NÁLAD IS ELVÉGZI A KARBANTARTÁST!

Köszönjük nekik!

MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés