Távvezérelt autó okozott halálos balesetet New Yorkban

Távvezérelt autó okozott halálos balesetet New Yorkban

2019-12-15 Facebook

Egy new yorki férfi életét vesztette, miután egy véletlenül távolról beindított autó egy másikhoz préselte.

A 21 éves Michael Kosanovich két leparkolt Lexus IS300s között állt még december 6-án, amikor az egyiket a tulajdonos távolról beindította, és ezzel nekinyomta őt a másik kocsinak. A szemtanúk megpróbálták eltolni a Lexust, ám az közben ismét elindult, és ismét nekiment a férfinak.

Kosanovichot a törzsén és a lábain érték súlyos sérülések a New Yorki Rendőrkapitányság közleménye szerint, és december 7-én, a kórházban hunyt el.


A rendőrök szerint az áldozat vásárlási szándékkal vizsgáta az egyik Lexust, amikor a sajnálatos eset történt, a Toyota észak-amerikai kirendeltségének szóvivője pedig részvétét fejezte ki a családnak, és támogatásukról biztosította a nyomozóhatóságot.

A gyártó azt is elmondta, hogy az IS300-hoz nem tartozott távirányítás tartozékként, ez pedig azt jelentheti, hogy a rendszert később építhették be a halálesetet okozó Lexusba.

A rendszer felhasználói kézikönyve figyelmeztet arra, hogy sose indítsák be a tulajdonosok az autót amennyiben nincsenek tisztában annak körülményeivel, mivel fenyegetést jelenthet a közelben tartózkodók testi épségére.

Borítókép: nypost.com/Forrás:  hu.motor1.com,


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés