Hirdetés
Hírek
Távvezérelt autó okozott halálos balesetet New Yorkban
Távvezérelt autó okozott halálos balesetet New Yorkban
Hirdetés

Egy new yorki férfi életét vesztette, miután egy véletlenül távolról beindított autó egy másikhoz préselte.

A 21 éves Michael Kosanovich két leparkolt Lexus IS300s között állt még december 6-án, amikor az egyiket a tulajdonos távolról beindította, és ezzel nekinyomta őt a másik kocsinak. A szemtanúk megpróbálták eltolni a Lexust, ám az közben ismét elindult, és ismét nekiment a férfinak.

Kosanovichot a törzsén és a lábain érték súlyos sérülések a New Yorki Rendőrkapitányság közleménye szerint, és december 7-én, a kórházban hunyt el.

Hirdetés

A rendőrök szerint az áldozat vásárlási szándékkal vizsgáta az egyik Lexust, amikor a sajnálatos eset történt, a Toyota észak-amerikai kirendeltségének szóvivője pedig részvétét fejezte ki a családnak, és támogatásukról biztosította a nyomozóhatóságot.

A gyártó azt is elmondta, hogy az IS300-hoz nem tartozott távirányítás tartozékként, ez pedig azt jelentheti, hogy a rendszert később építhették be a halálesetet okozó Lexusba.

A rendszer felhasználói kézikönyve figyelmeztet arra, hogy sose indítsák be a tulajdonosok az autót amennyiben nincsenek tisztában annak körülményeivel, mivel fenyegetést jelenthet a közelben tartózkodók testi épségére.

Borítókép: nypost.com/Forrás:  hu.motor1.com,


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája