Hirdetés

Hírek
Tankolnál literenként 28 forintos benzint? Mutatjuk, melyik ország ennyire olcsó
Tankolnál literenként 28 forintos benzint? Mutatjuk, melyik ország ennyire olcsó
Hirdetés

Van olyan ország, ahol a magyar árak kevesebb mint tizedébe kerül az üzemanyag. Mi mégsem költöznénk oda.

A világon jelenleg Venezuelában a legolcsóbb a benzin literje, ahol jelenleg átlagosan 1 bolivárt, vagyis átszámítva mintegy 28 forintot kell fizetni egy liter 91-es oktánszámú üzemanyagért. Egészen tavalyig azonban ennél is jelentősen olcsóbb volt itt a benzin, ugyanis ez a 28 forintos hivatalos ár egy 1300 százalékos áremelést követően lépett életbe. A 95-ös benzin ezzel párhuzamosan 6000 százalékkal drágult 2016-ban, amikor is 0,097-ről 6 bolivárra, vagyis 2,7 forintról 166 forintra nőtt az ára.

Összehasonlításképp, Európában jelenleg 180 forint a legolcsóbb benzin.

Hirdetnél itt??? Katt ide!

Hirdetés

Venezuela rendelkezik a világ legnagyobb olajkészletével, elvileg ezért ilyen olcsó itt az üzemanyag, viszont a kitermelési nehézségek miatt folyamatos hiány van a már jó ideje az összeomlás szélén álló országban, ahol már jó ideje tömegek éheznek. Az olcsó üzemanyagon kívül másért tehát nem igazán irigykedhetünk erre a dél-amerikai országra. Főleg nem a 800 százalékos tavalyi infláció miatt.

Olajkészlet tekintetében Szaúd-Arábia található a toplista második helyén, ahol jelenleg átszámítva körülbelül 66 forintba kerül egy liter benzin. Ezenkívül Türkmenisztánban sem drága az üzemanyagok ezen fajtája, itt ugyanis mostanság mintegy 75 forintnak megfelelő összeget kérnek el a benzin literjéért.

A világon Hongkongban, Norvégiában és Izlandon a legdrágább a benzin, mely országokban rendre 522, 508, illetve 494 forintba kerül egy liter. Magyarországon most átlagosan 336 forint a benzin literenkénti ára, de kutanként 317-386,9 forint között változhatnak az árak.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170625_tankolna_literenkent_28_forintos_benzint

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés