Gondolkodtató
Szomorú statisztika: a hátsó ülésen kevesen kötik be magukat
Szomorú statisztika: a hátsó ülésen kevesen kötik be magukat
Hirdetés

A második sorban is épp olyan fontos a biztonsági öv használata, mint az első üléseken.

Az amerikai Insurance Institute for Highway Safety közlekedésbiztonsági intézet friss jelentéséből kiderül, hogy az autóban hátsó ülésen utazók közül sokan még mindig nem használják a biztonsági övet. Az IIHS által készített felmérés szerint a közel 1200 megkérdezett felnőttnek mintegy 91 százaléka köti be magát az első üléseken utazva, míg a hátsó üléseken helyet foglalóknak csak 72 százaléka cselekszik ugyanígy.

Az amerikai intézet hangsúlyozza, hogy az elmúlt időkben ugyan emelkedett a biztonsági öv népszerűsége, azonban sokan még mindig úgy gondolják, hogy a hátsó ülésen sokkal nagyobb biztonságban lehet utazni, mint az első üléseken, emiatt pedig egyszerűen nincs is szükség az öv használatára. Ez egyértelműen hamis biztonságérzet.

Egyedül az USA-ban évente körülbelül 2800 életet lehetne megmenteni, ha a szabályoknak megfelelően mindenki rendesen bekötné magát. Érdekesség, hogy az országban a közelmúltban regisztrált halálos balesetek több mint 50 százalékában nem használtak biztonsági övet.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170805_szomoru_statisztika_a_hatso_ulesen_kevesen_kotik_be_magukat

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés