Szombattól jön a villamosfelújítás és a káosz a Nagykörúton

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Két és fél hétig a Wesselényi utca és a 32-esek tere között pótlóbuszok fognak járni, ezért a nagykörúti sávokból is levesznek kettőt buszsávnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, megint elhasználódott a 4-es 6-os villamos pályája, ezért újabb felújításokra van szükség. A BKK most bejelentette, szombattól két és fél hétig egy szakaszon pótlóbuszok fognak járni a villamos helyett.

Azt írták, április 8-tól két és fél hétig, április 25-ig végeznek pályafelújítási munkákat, ezért a 4-es és 6-os villamosok a Széll Kálmán tértől csak a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig csak a 32-esek teréig fognak járni.

A Wesselényi utca és a Corvin negyed M között mindvégig pótlóbusz viszi az utasokat, azonban a pótlóbuszok közlekedése a villamospótlás ideje alatt kis mértékben többször is változik attól függően, hogy éppen mely munkaterületen dolgoznak. A villamospótlás ideje alatt éjszakánként a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusz jár. A Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca között mindkét irányban buszsávot alakítanak ki, a pótlóbusz megállóinak környékén pedig megállási tilalom lép érvénybe.

A BKK szerint az Oktogon és a József utca között utoljára az 1990-es években végeztek nagyfelújítást, a kiemelkedően magas forgalmi terhelés hatására viszont azóta a pályaszerkezet elhasználódott. A forgalom fenntartásához szükséges kisebb beavatkozásokat kéthetente éjszaka elvégzik ugyan, a nagyobb javítási munkákhoz azonban szükség van az áprilisi, két és fél hetes villamospótlásra.

A felújítás ideje alatt

először április 7-ről 8-ra, valamint 25-ről 26-ra virradó éjszaka a 4-es és a 6-os villamos nem jár, helyettük a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni;

április 8-tól 21-én délelőttig, valamint 24-én és 25-én a nagykörúti villamosok két szakaszon, megosztva: a dél-budai végállomásuktól a Harminckettesek tere megállóig, a Széll Kálmán tér M végállomástól a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállóhelyig közlekednek, a kimaradó szakaszon pótlóbusz viszi az utasokat;

április 21-én délelőttől, valamint 22-én és 23-án napközben a déli szakaszon a 6-os villamos nem közlekedik, helyette a sűrűbben közlekedő 4-es villamos, illetve a Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedő pótlóbusz vehető igénybe;

április 8-a és 25-e között éjszakánként a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

A pótlóbusz vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek. A BKK javasolja, hogy aki teheti, ebben az időszakban a Blaha Lujza tér és a Rákóczi tér környékét az M2-es, illetve az M4-es metróval közelítse meg; aki a belvárosba tart, annak az M3-as metró használata is javasolt.

Az érintett időszakban kis mértékben módosul a 133E autóbusz közlekedése is, ami a Karinthy Frigyes út és a Budafoki út kereszteződésében zajló munkavégzés miatt módosított útvonalon közlekedik. Áthelyezik a 923-as busz néhány megállóját is.

A villamospótlás idejére a pótlóbuszok zavartalan közlekedése érdekében buszsávot alakítanak ki a Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca közötti szakaszon. Ezért a gépkocsival közlekedőknek lehetőség szerint érdemes a Nagykörút helyett más útvonalat választani.

A pótlóbuszok a Dob utcánál és a Pál utcánál a csomópontokban fordulnak meg, jelzőlámpás szabályozás mellett, ezért a BKK kéri az arra közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek. A pótlóbusz megállóinak környékén több helyen is megállási tilalmat vezetnek be a József körúton, illetve a Népszínház utca és a Bérkocsis utca között a Petőfi híd irányába. A Barcsay utcából a villamospótlás ideje alatt csak jobbra kisívben lehet majd kihajtani.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170406_Szombattol_jon_a_villamosfelujitas_es_a_kaosz_a_Nagykoruton
 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?