Hirdetés

Hírek
Szombattól jön a villamosfelújítás és a káosz a Nagykörúton
Szombattól jön a villamosfelújítás és a káosz a Nagykörúton
Hirdetés

Két és fél hétig a Wesselényi utca és a 32-esek tere között pótlóbuszok fognak járni, ezért a nagykörúti sávokból is levesznek kettőt buszsávnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, megint elhasználódott a 4-es 6-os villamos pályája, ezért újabb felújításokra van szükség. A BKK most bejelentette, szombattól két és fél hétig egy szakaszon pótlóbuszok fognak járni a villamos helyett.

Azt írták, április 8-tól két és fél hétig, április 25-ig végeznek pályafelújítási munkákat, ezért a 4-es és 6-os villamosok a Széll Kálmán tértől csak a Wesselényi utcáig, Dél-Budáról pedig csak a 32-esek teréig fognak járni.

A Wesselényi utca és a Corvin negyed M között mindvégig pótlóbusz viszi az utasokat, azonban a pótlóbuszok közlekedése a villamospótlás ideje alatt kis mértékben többször is változik attól függően, hogy éppen mely munkaterületen dolgoznak. A villamospótlás ideje alatt éjszakánként a teljes nagykörúti vonalon pótlóbusz jár. A Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca között mindkét irányban buszsávot alakítanak ki, a pótlóbusz megállóinak környékén pedig megállási tilalom lép érvénybe.

A BKK szerint az Oktogon és a József utca között utoljára az 1990-es években végeztek nagyfelújítást, a kiemelkedően magas forgalmi terhelés hatására viszont azóta a pályaszerkezet elhasználódott. A forgalom fenntartásához szükséges kisebb beavatkozásokat kéthetente éjszaka elvégzik ugyan, a nagyobb javítási munkákhoz azonban szükség van az áprilisi, két és fél hetes villamospótlásra.

A felújítás ideje alatt

először április 7-ről 8-ra, valamint 25-ről 26-ra virradó éjszaka a 4-es és a 6-os villamos nem jár, helyettük a teljes vonalon pótlóbusszal lehet utazni;

április 8-tól 21-én délelőttig, valamint 24-én és 25-én a nagykörúti villamosok két szakaszon, megosztva: a dél-budai végállomásuktól a Harminckettesek tere megállóig, a Széll Kálmán tér M végállomástól a Wesselényi utca/Erzsébet körút megállóhelyig közlekednek, a kimaradó szakaszon pótlóbusz viszi az utasokat;

április 21-én délelőttől, valamint 22-én és 23-án napközben a déli szakaszon a 6-os villamos nem közlekedik, helyette a sűrűbben közlekedő 4-es villamos, illetve a Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedő pótlóbusz vehető igénybe;

április 8-a és 25-e között éjszakánként a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik.

A pótlóbusz vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek. A BKK javasolja, hogy aki teheti, ebben az időszakban a Blaha Lujza tér és a Rákóczi tér környékét az M2-es, illetve az M4-es metróval közelítse meg; aki a belvárosba tart, annak az M3-as metró használata is javasolt.

Az érintett időszakban kis mértékben módosul a 133E autóbusz közlekedése is, ami a Karinthy Frigyes út és a Budafoki út kereszteződésében zajló munkavégzés miatt módosított útvonalon közlekedik. Áthelyezik a 923-as busz néhány megállóját is.

A villamospótlás idejére a pótlóbuszok zavartalan közlekedése érdekében buszsávot alakítanak ki a Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca közötti szakaszon. Ezért a gépkocsival közlekedőknek lehetőség szerint érdemes a Nagykörút helyett más útvonalat választani.

A pótlóbuszok a Dob utcánál és a Pál utcánál a csomópontokban fordulnak meg, jelzőlámpás szabályozás mellett, ezért a BKK kéri az arra közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel vezessenek. A pótlóbusz megállóinak környékén több helyen is megállási tilalmat vezetnek be a József körúton, illetve a Népszínház utca és a Bérkocsis utca között a Petőfi híd irányába. A Barcsay utcából a villamospótlás ideje alatt csak jobbra kisívben lehet majd kihajtani.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170406_Szombattol_jon_a_villamosfelujitas_es_a_kaosz_a_Nagykoruton
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés