Szívatás? Tolni is kell a biciklit az egyik budapesti kerékpárúton


SOS Mobilgumis
hirdetés

Ismerkedjünk meg a “Csak tolva!” feliratú táblával, amit egy piros felfestéssel ellátott kerékpárút mellé helyeztek ki Budapesten. Zebra nincs, vagyis nem ott kell áttolni a biciklit.

A Budapest Közút új táblája szerint tolni kell a kerékpárt a Petőfi hídra vezető, egyenes irányú, élénk színekkel felfestett kerékpárút egy szakaszán, ott ahol a jobbra kanyarodhatnak az autók a piros csíkkal kiemelt kerékpárúton át.

Itt korábban elvileg az egyenesen haladó bicikliseknek elsőbbségük volt a jobbra kanyarodó járművekkel szemben, de a valóságban a sofőrök nem adták meg sokszor nekik az elsőbbséget, ahogy sok más kereszteződésben is teszik.

Az új tábla alapján az átkelő előtt húsz méterrel le kell szállni a bicikliről és szépen át kell tolni a túloldalra – írja az Index Kerékagy rovata a Minimal Mass Bp. Facebook-csoport alapján.

Minden bizonnyal a kerékpárosok védelmében találták ki, hogy tolni kell egy szakaszon a biciklit, ezzel a felfogással viszont a biciklisek szerint nincs értelme kerékpárutakat építeni.

Az autósokat tábla figyelmezteti, hogy a kerékpárutas kereszteződésbe fokozott figyelemmel kell behajtaniuk, és a balesetek pont abból adódtak, hogy a sofőrök ezt nem tartották be. Azzal, hogy változtak a szabályok, a figyelmetlen vagy szándékosan szabályszegő autósok egyes esetekben nemcsak hogy fel lesznek mentve egy esetleges baleset következménye alól, hanem még az is előfordulhat, hogy az elgázolt bringást fogja megbüntetni a rendőrség – vetik fel a kerékpáros szervezetnél.

Az I bike Budapest Facebook-oldalán egyenesen bringásszívató táblát emlegetnek, amelyet valaki már “meg is javított”.

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170823_van_mar_olyan_kerekparut_Budapesten_amelyen_tolni_is_kell_a_biciklit

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetTetszik oldalunk?


Amennyiben egyetértesz céljainkkal és segítenél minket, itt támogathatsz bármilyen összeggel:

https://www.paypal.me/bpiautosok

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?